JAS-bloggen
Intervjuer

Till vardags i Juniorallsvenskan – nu spelar han VM

Att VM stundar här i dagarna är det nog inte många som missat. Mästerskapet spelas i Lettlands huvudstad, Riga, och som vanligt är Sverige en av de största favoriterna när det kommer till vilka som tar guldet. Utöver spelarna i den svenska landslagstruppen så har vi ett par andra namn som borde uppmärksammas lite extra.

En av dem är William Eriksson, KAIS Moras unge forward född 1999 som kommer representera USA nu i VM. – Anledningen till att jag spelar för USA är först och främst för att jag är amerikansk medborgare då min mamma är född och uppvuxen i USA. Jag kom i kontakt med dem genom att Team Managern Adam Troy skrev ett mail till min mamma och pappa där han frågade om jag var intresserad av att följa med och ta en plats, säger William om bakgrunden till varför just han kommer spela VM med USA.

Eriksson gör sitt första mästerskap (inte så konstigt med tanke på åldern) och har hunnit med ett par få träningstillfällen med sitt nya lag och fått sig en hyfsad uppfattning om kvalitén som råder. – Träffade grabbarna för första gången i onsdags och under torsadgen var första träningen och träningsmatchen med gänget och tycker att alla är hur välkomnande som helst och jag har kommit in i gruppen på ett väldigt bra sätt. Intrycket jag får av spelarna innebandy mässigt är att det är en blandad grupp, några erfarna och andra mindre erfarna, men tror att med detta lag tror jag att vi definitivt når vårt mål att komma till ”World Games”.

Utöver Eriksson så finns det ett par andra spelare som återfinns i de svenska seriesystem som kommer spela för USA. Alexander Mcvey (Borås), Alexander Miller (Lillån) och Adrian Hiram (Farsta) för att nämna några av dem. – Absolut är det skönt att ha svenskar med i laget, de bidrar med god erfarenhet som gör att man känner trygghet i spelet om jag uttrycker mig så.

USA kommer spela i grupp D med Singapore, Thailand samt Kanada. – Lagen i gruppen säger mig faktiskt ingenting då jag inte kan någonting om dem. Vi har ett mål och det är att kvalificera oss till World Games och det är de jag fokuserar på.

Vad för typ av innebandy kommer vi få se från er under VM?

  • Ett basic svenskt spel skulle jag vela kalla det. Kontra när vi kan och ställa upp i etablerat spel samt gott försvarsspel.

Vad vill du bidra med och vad har du för mål?

– Jag vill bidra med att laget ska kunna känna sig att de har en spelare de kan ge bollen till som kan lugna ner spelet samt föra den framåt när chansen ges. Mitt egna mål är detsamma som lagets, ta oss till World Games.

Om du skulle placera in ert landslag i de svenska seriesystemen. Vart skulle ni hamna då?

– Jag skulle vilja säga division 2 eller stark division 3-klass.

15292661_1311780982189228_1819186974_o

William Eriksson, som till vardags spelar JAS och division 1 med KAIS Mora, spelar nu VM för USA.

Foto: Adam Troy.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar