JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Block/Dahlberg: ”RIG får ses som favoriter”

Ikväll väntar Umeåderby när RIG Umeå står som hemmalag mot Umeå City. Hemmalaget är obesegrat efter fyra matcher och det återstår att se om Umeå City är laget som ska ta bryta sviten. Oskar Block och Joel Dahlberg säger följande inför.

Ett par matcher in i serien. Vad säger ni om er inledning?

Oskar: Jag tycker vi har gjort en stark inledning, där vi har vi har tagit fyra raka segrar. Vi har varit det spelförande laget i matcherna, och skapat många målchanser. Senast borta mot Sundsvall var ett styrkebesked, och vi visade att vi har en god form.

Joel: Vi började ganska knackigt med matchen i Sundsvall där vi inte kommer upp i nivå, men jag tycker att vi har blivit bättre ju längre serien har gått, Senaste matchen mot Gamla Stan gör vi våran bästa match hittills i JAS, så det är en uppåtgående kurva!

Vad för typ av match förväntar ni er?

Oskar: Det brukar oftast bli jämna och fysiska matcher mot Umeå City, och så blir det nog även denna gång. Jag förväntar mig att vi kommer styra spelet mer och ha ett större bollinnehav, medan City kommer skapa giftiga kontringar. Det kommer bjudas på en fartfylld och intensiv innebandy, där även special teams kan få stor betydelse. Helt klart en sevärd match alltså.

Joel: Det blir nog en tuff drabbning med högt tempo där RIG kommer ha mycket boll och vi får fokusera lite på försvarspelet, men en tuff match absolut.

Vilka saker i ert eget spel tror ni kommer bli nycklar för tre poäng?

Oskar:  Det kommer krävas ett hårt jobb, där alla ger sina 100%. Dessutom ska vi vara noggranna och hålla oss till grunderna, samtidigt som man vågar utmana. Även en bra balans i anfallsspelet kommer bli viktigt, så att vi inte åker på något onödigt kontringsmål.

Joel: Nycklarna i vårt spel kommer att vara att vi sätter försvarspelet och att vi jobbar tillsammans som ett lag och att vi är aggressiva direkt från start.

Finns det någon favorit i detta derby?

Oskar: Jag tycker att vi får ses som lite av en favorit med tanke på inledningen så här långt. Vi kommer dock ödmjuka till matchstart, och någon underskattning kommer inte att ske.

Joel: RIG får ändå ses som favoriter, de har inte torskat än i JAS och går även bra i ettan så de ses nog som favoriter!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar