JAS-bloggen
Intervjuer

Toppmötet som uteblev?: ”De bjöd upp till en bra match”

Som bloggen tidigare varit inne på så är det RIG Umeå och IBF Dalen som i år har ett samarbete i DJ-JAS. Vi har nu hunnit ett par matcher in i gruppen och kan börja få tydligare överblick kring gruppens utformning.

Under gårdagen så mötte man IKSU/IKSU ungdom i en match som är ett derby. RIG har ett par nya 00:er som nu fått testa på spel i dessa matcher. – Hade inga speciella känslor inför matchen förutom att jag var taggad på att spela ett derby. Vi i RIG är ju inte så vana med mycket publik men vi vet att på derbymatcher så lockar det mycket publik. Så på så sätt skulle det bli kul att få spela inför mer publik. Man känner att det är en viktig match då det har snackats lite i skolan om den. Vi mötte ju IKSU i våran första JAS-match där vi spelade blandfemmor och den matchen var riktigt jämn så tror folk kom och kollade även för att se en jämn match mellan två bra lag, säger Wilma Johansson, en av de nya tjejerna på RIG.

Inför matchen var det faktiskt IKSU som hade greppet i gruppen och stod på fyra segrar och tolv poäng. En förlust hade man, just mot RIG/Dalen. – Vi vet sedan innan att IKSU har ett ungt lag med spelskickliga tjejer som gör det svårt för oss att hantera ibland. Innan matchen snackade vi lite om att de gärna vill ha en spelare i fickan, eftersom förra matchen mot IKSU gick vi bort oss lite enkelt. Men det kändes som att vi fick mer kontroll på dem den här matchen.

I den första perioden så var Johansson själv inblandad i två mål. Ett stod hon själv för, det andra spelade hon fram till. Just 2-0 var ställningen efter den första perioden. – Vi tyckte väl att vi hade kunnat göra lite fler mål och att tempot behövde höjas. Dock så märktes det att vi hade tagit till oss det vi snackade om innan matchen och vi stängde deras spelare i fickan rätt bra och det gjorde så att vi hindrade deras uppspel.

I den andra la man dock i en extra växel och gick upp till hela 6-1. – Vi gjorde inga större förändringar utan vi spelade på och målen kom eftersom.

Till sist blev det faktiskt hela 9-2. Frågan till Johansson. Var IKSU svagare än väntat?

  • Nej det tycker jag inte. Dom är riktigt snabba och tekniska och bjöd upp till en bra match. 

Samarbetet med Dalen har nu fått lite mer matcher och tid. Hur tycker du att det fungerar och vilka möjligheter ger det er? – I början spelade vi blandade femmor tillsammans med dalen men nu de sista två matcherna har vi börjat att spela femmorna separat, Dalen och RIG. Eftersom vi bara tränat två gånger med Dalen blir det svårt att bli samspelta och då blir det enklare att spela Dalen och RIG separat. Jag tycker också att det ger oss bra möjligheter då motståndarna inte vet vad de kommer möta för försvar, antingen man-man eller 2-2-1 med en topp som styr.

15292654_10154292142583655_1213405238_o

Dalen/RIG som spelar i Dalens svarta tröjor, har verkligen fått bra utdelning på sitt samarbete under inledningen. Foto: David Rönnblom. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar