JAS-bloggen
Intervjuer

Toppmötet som blev till en totalkross: ”Vi var riktigt bra”

Att RIG den här säsongen kan mönstra ett starkt lag i Juniorallsvenskan med sina senaste tillskott, det är inget att blunda för. Förra året nådde man Innebandyfesten och chanserna att nå dit igen, ser stora ut.

Under söndagen så ställdes man på Sundsvall på bortaplan, två lag som var obesegrade inför fighten. – Ja de var ju obesegrade och sen så fick vi ju känna på några av dom redan på lördagen annars så var det inte så mycket mer med det, säger RIG:s Victor Wettergren till bloggen.

Som Wettergren nämner så mötte man Sundsvall under lördagen redan, men då handlade det om division 1. Dock, så var det många spelare i det laget som även deltog under söndagen. – I lördagens match blir vi bättre och bättre för varje period så den fina avslutningen tog vi med oss in i matchen och vi gjorde en väldigt bra match rakt igenom.

RIG har mött Sundsvall i just JAS, under ett par säsonger nu, men för Wettergren som är ny i laget så var det en ny bekantskap i dessa sammanhang. – Vi tänkte oss en matchbild där vi har mycket boll och styr spelet och att dom skulle kontra när dom fick chanserna.

Redan efter den första perioden så hade man gått upp till en 4-0 ledning. Var matchen avgjord där tro? – Nej inte avgjord, men det kändes som att vi hade ett övertag som vi höll hela matchen.

Det övertaget som Wettergren nämner, det var grovt – hela 0-11 blev slutresultatet. Ett talande resultat för matchbilden enligt forwarden. – Ja det tycker jag! Vi skapade väldigt mycket målchanser och fick bra utdelning särskilt i dom två första perioderna. 

Besviken att Sundsvall inte bjöd på bättre motstånd?

  • Tycker framförallt att vi var riktigt bra! Och drar till med en nivå som gör oss väldigt jobbiga och svåra att möta.

I RIG så spelar allt som oftast årskullarna tillsammans, vilket gör att Wettergren ofta spelar med bland annat Hampus Ahrén och Albin Hedstål. – Vi har ju spelat med varandra sedan långt tillbaka så kemin har vi redan, några nya spelare (Fabian och Erik) som nu känns som några man spelat med tidigare. Det är en väldigt skön känsla när allt blir nytt. Så det är en trygghet som vi tar med oss ut på planen!

15204209_10154284508553655_1490786875_o

Wettergren och Ahrén, har kommit in bra i sitt nya blåklädda RIG Umeå. Foto: David Rönnblom. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar