JAS-bloggen
Intervjuer

Flertalet lag på full pott – är kvalitén för låg?: ”Ja det tycker jag verkligen”

Fyra lag som tagit full pott efter inledningen i JAS är Jönköping med Lucas Bernhardsson, IBF Örebro med Elias Lundkvist, Lindås Waves med Edward Brask samt FBC Linköping med Oskar Seth. Läs här vad de säger om sin inledning av säsongen.

Varför tror du att er inledning har varit såpas bra?

Lucas: Vi är ett bra lag.

Elias: Anledningen till att vår inledning i seriespelet har gått som önskat tror jag till stor del beror på att vi har tränat i våra formationer ända sedan början av förra årets säsong. Det känns som att hela laget har tagit ett stort kliv framåt och att vi börjar få allt fler målskyttar i laget vilket visar på en stark trupp med en bra bredd! Att vi är ett gäng vinnarskallar som hatar att förlora tror jag också har blivit en extra morot till att vända matcher från underlägen.

Edward: Först och främst för att vi är såpass bra som vi är med så många duktiga spelare. Samt att vi har blivit ett gött gäng som sliter för varandra.

Oskar: Vi är ett bra lag, har tre bra femmor.

Har det gått över förväntan eller anser ni att laget är såpass bra att ni ska kunna gå ”rent”?

Lucas: Vi ska kunna gå rent.

Elias: Vårt mål har redan från början varit att vinna gruppen, för att göra det har vi tagit en match i taget och fokuserat på den. Exakt vad jag hade förväntat mig innan säsongen har jag svårt att svara på men resultaten har utan tvekan gått som man önskat. Tanken på att laget ska gå ”rent” i år tror jag absolut på! Men för att göra det gäller det att vi spelar riktigt bra innebandy och trappar upp vårt spel ett steg till.

Edward: Vi är så bra och favoriter i varenda match så vår prestation hittills är inte över förväntan.

Oskar: Nej jag anser inte att det är över förväntan.

Håller er grupp för låg kvalité?

Lucas: Ja.

Elias: Det tycker jag verkligen inte! Vi har flera gånger under denna säsong stått inför underlägen svåra att vända, men marginalerna har varit på vår sida.

Edward: Ja det tycker jag verkligen.

Oskar: Nja, finns väl två lag som jag tycker vi kan slåss med i toppen och det är väl Nykvarn och Norrköping.

Vilket lag är det enligt er i gruppen ska kunna störa er?

Lucas: Svårt att säga. Fagerhult har väl seriens bästa spelare i lagkaptenen Filip Wiklund. Meriter i form av matchens lirare-pris i den blågula tröjan har han också. Antar att SSL-anbuden ligger på bordet, så det är absolut en spelare vi får se upp med!

Elias: Karlstad skulle jag se som vårt största hot med tanke på deras läge i tabellen men också eftersom att det var en väldigt tuff match när vi mötte dem på hemmaplan. Även matchen mot Västerås borta kan bli riktigt jämn.

Edward: Pixbo och Warberg kan störa oss.

Oskar: Vi brukar ha problem med Norrköping, Nykvarn är också bra.

Två andra lag som tagit full pott är IBK Sundsvall Ungdom och FBC Helsingborg, som dock spelat fyra respektive fem matcher hittills. 

1191132

Blåklädda KFUM Norrköping är ett av de tuffare lagen i grupp F enligt Linköpings Oskar Seth. Foto. Ulrika Lindström. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar