JAS-bloggen
Intervjuer

Nära att skrälla hem tre poäng: ”Surt att inte hålla ledningen”

Lilla Ledbergs IF har en position i tabellen som inte är värd att skryta om, men prestationerna lovar desto mer. I flera matcher ha man stått upp bra mot tufft motstånd och varit nära att ta fler poäng än vad man har.

Förra helgen blev det uddamålsförlust mot FBC Linköpings, gruppens etta. – Precis, det blev 6-5 till FBC förra helgen. Tycker att vi har följt spelplanen på ett bättre sätt de senaste matcherna. Vi har ändrat vårat spelsystem så jag tror att vi har lärt oss det bättre nu på den senaste tiden, säger Ledbergs Filip Ljungström till bloggen.

Under lördagskvällen stundade nästa prövning. Då tog man emot Nykvarns IF på hemmaplan. – Vi vet att Nykvarn är riktigt duktiga, speciellt offensivt. Så vi fokuserade mycket på att vi skulle hålla ett bra försvar spel.

Efter den första perioden hade man överraskat stort. Hela 4-0 var ledningen och gästerna var nog något förbluffade. – Vi kanske inte var värda 4-0, men jag tycker att vi spelade bra i försvaret och skapade många farliga kontringar som ledde till målen.

I den andra så kunde Nykvarn reducera tre gånger om och kom alltså upp till 4-3, bland annat via ett mål i powerplay. – Jag tycker att vi delvis slappnade av, men tror att det var Nykvarn som ökade till en växel som vi inte riktigt var förbereda på. De satte en högre press, vilket gjorde oss lite osäkra.

Dock lyckades Emil Ljungström göra ett mål innan periodens slut och 5-3 var alltså ställningen inför avslutningen. – Vi prata mycket om att hålla diagonalerna, täcka mycket skott och ställa om till snabba kontringar.

Det man pratade om såg ut att ge resultat. Även om Nykvarn petade in två mål, så kunde även Ledberg göra sina två och med ställningen 7-5 med ett par minuter kvar så kunde man nog stängt matchen. – Vi backade nog hem lite för mycket. Vi lät dem rulla runt, vi skulle nog istället varit lite mer aggressiva och försökt vunnit boll där vi skulle kunna stängt matchen.

Att man just backade hem gav gästerna chansen att lägga i en sista växel. 7-6 kom via Gustav Granlöf och även 7-7 med dryga minuter kvar att spela. Målskytt då var Lucas Rigogiannis. – Det är klart att man ska glädjas av att ta en pinne mot Nykvarn, men surt att inte kunna hålla ledningen genom hela matchen.

Någon som förtjänar extra beröm i laget?

– Oscar Agnarsson, vår målvakt gör en underbar match. Vi får tacka han till stor del att vi bara släppte in sju bollar.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar