JAS-bloggen
Intervjuer

Hagfors vann derbyt mot ett Skoghall med manfall

En mycket intressant fredag är avklarad där flertalet derby, toppmatcher och annat har spelats. En av dessa matcher hittar vi i HJ-grupp C, där Hagfors tog emot Skoghall i Nya Arenan.

För gästande Skoghall så var det inte de bästa förutsättningarna. Man kom till matchen med enbart åtta utespelare. – Idag fick vi tyvärr många återbud som ledde till att vi bara blev åtta utespelare och två målvakter, säger Ludvig Smedberg som var en av de tappra krigarna som deltog.

Gameplanen blev något annorlunda?

– Ja det är klart gameplanen blir lite annorlunda, men det var bara att tänka på att göra så gott man kunde och ge allt för laget för att försöka få med sig poäng.

Hemmalaget började starkt och gick upp till 2-0 efter ett par minuter. Tränartrojkan i Skoghall agerade snabbt och tog en timeout direkt. – Vi var inte riktigt med från början idag tyvärr som leder till att det står 2-0 efter ett par minuter, men sedan vaknar vi till och spelar så som vi ska.

En reducering kom och inför den andra perioden var det alltså underläge med 2-1 som gällde. Matchen levde alltså i allra högsta grad. – Snacket var att vi skulle fortsätta spela så som vi gjorde efter timeouten och skjuta mer. Det gav effekt då vi gick upp till 3-3 och jobbar så som vi ska.

Hagfors tog ledningen på nytt i den tredje, men ett vilt kämpande Skoghall reducerade på nytt och hade 5-4. Väl där satsade man allt på ett kort och istället kunde Hagfors avgöra med sitt 6-4 mål. – Vi var nära att ta poäng då vi till och med satsar målvakten i slutet men vi lyckas tyvärr inte och släpper tyvärr in 6-4 som var spiken i kistan.

Trots de svaga förutsättningarna så förlorar ni bara med två mål. Hur låter analysen?

– Jag är nöjd över lagets insats då vi spelar på våra resurser och ger allt trots att vi bara är åtta ute och två målvakter och vi visar en riktigt stark laganda.

Någon som förtjänar extra beröm?

  • Hela laget förtjänar beröm.

En som däremot var mer nöjd var Hagforsspelaren Albin Rååd, som kunde glädjas åt de tre poängen, men inte riktigt helt nöjd med spelet. Stark start av oss men vi bjuder in Skoghall för lätt när de bara är åtta man i laget. Istället för att kontrollera så bjuder vi upp till ett ”hawaii”spel. Vi vinner till slut men bjuder på lite väl mycket spänning, säger Rååd till bloggen.

Just den tunna truppen mot Hagfors relativt breda trupp är självklart stora kontraster. Något som man vad medveten om. – Vi vill ju såklart försöka kontrollera matchen och ha mycket boll så de blir trötta. Vi är vana att kontra så det var bra träning för oss.

Däremot så borde nog hemmalaget dragit upp tempot för att trötta ut sina gäster en aning mer. – Vi borde dragit ner på tempot i det hela men dragit upp vårt eget bolltempo för att som sagt försöka få dom att springa mera åtta man.

Någon som förtjänar beröm i ert lag?

– Håkon Groth som är tillbaks från skada och varit ute i två månader kliver in och gör en mycket stabil insats, gött!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar