JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Ingemarsson/Örnerstig:”Vi är lite mer utav en favorit”

FBC Kalmarsund gästar Vöikers i afton, en repris på fjolårets fight i slutspelet som Kalmarsund vann till sist. Nu är det nya förutsättningar och nya spelare som vill kliva fram. Oliver Ingemarsson och Hannes Örnerstig säger följande ett par timmar innan match.

Om vi ser till gruppens tabelläge så finns det en klar favorit i denna match. Finns det någon favorit enligt er?

Oliver: Sätt till tabellen så är Kalmarsund förhandsfavorit, sätt till matcherna vi spelat mot varandra så tycker jag att det kan gå hur som helst. Jag anser att det är två jämna lag och ser ingen favorit i denna match.

Hannes: Om man ska se till tabellen så ligger vi före Vöikers, men det tror jag inte kommer spegla matchen eftersom det alltid är tuffa och tighta matcher mot de. Tycker dock att vi är lite mer utav en favorit till denna match då vi har vunnit alla jämfört med Vöikers som har haft lite trögare.

Ni stötte på varandra redan under förra säsongen, då i slutspelet. Vad för typ av lag är det ni kommer möta?

Oliver: Vi kommer att möta ett lag som är starka både framåt och bakåt. Kalmarsund kommer att vilja söka diagonalpassningar och spela ett snabbt kontringsspel. De är väldigt duktig i anfallszon.

Hannes: Båda lagen är spelande lag och tycker om att ha boll. Men tror Vöikers kommer gå ner till ett kompakt försvarsspel och satsa mer på kontringar eftersom de är snabba i omställningsspelet och gör det väldigt bra.

Ni ligger som sagt på lite olika platser i gruppen. hur mycket av en nyckelmatch är det här?

Oliver: För våran del är detta en otroligt viktigt match då vi inte kan hamna längre efter toppen. Så jag anser att detta är nyckelmatch för oss att haka på toppen igen om vi vinner denna match. För Kalmarsunds del så tycker jag också att det är en nyckelmatch då de kan rycka ännu mer på sin förstaplats och skapa sig en liten lucka ner till oss andra.

Hannes: Detta är en viktig match för båda lagen eftersom Vöikers får inte tappa mer till oss i toppen och det är ett bra läge för oss att skapa en större lucka ifrån de. Alla matcher är dock viktiga men de är roligt att vinna mot Vöikers eftersom de är ett bra lag.

Vad kommer avgöra matchen?

Oliver: Det som jag tror kommer avgöra matchen är det lag som visar störst offervilja, vilja täcka skott, kämpa 110% i varje byte och spelar sitt spel fullt ut.

Hannes: Det som kommer avgöra matchen är nog vilka som är mest laddade, verkligen går fullt in i alla dueller och tror på sitt lag.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar