JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Holmberg/Ek: ”Finns en del rivalitet”

Imorgon så står Skoghall som hemmalag mot Hagfors/Edebäck i damernas C-grupp. Lagens kaptener, Lisa Holmberg och Alva Ek säger följande inför derbyt som stundar.

Ni står på sex, respektive fyra inspelade poäng. Lagen vid slutspelsstrecket står på nio. Hur viktig är den här matchen enligt er?

Lisa: Matchen är viktig för oss, om vi vinner kommer vi upp i nio poäng och är då ännu mer med i kampen om att verkligen hamna över slutspelsstrecket och ta oss till play off eller kanske till och med till Innebandyfesten.

Alva: Alla matcher är ju självklart viktiga och för att ta sig till play off eller Innebandyfesten så krävs det att man verkligen ger allt varje match då det är många duktiga lag med i gruppen. Självklart känns denna match extra viktig med tanke på att det är ett derby, och för att vi ska ta oss upp till toppen så krävs det att vi tar med oss tre poäng hem till Hagfors.

Ett derby på pappret, men hur mycket rivalitet är det lagen emellan på just DJ-sidan?

Lisa: Jag skulle säga att det finns en del rivalitet. Det är aldrig kul att förlora, men mot Hagfors skulle det kännas lite extra jobbigt.

Alva: Matcher mot Skoghall blir alltid väldigt tuffa men även roliga och det minns några av oss i laget från förra året. Att få åka hem från Skoghall med en förlust skulle kännas lite extra tufft och därför är alla väldigt taggade inför matchen.

Ni båda agerar lagkaptener i ert lag. Hur viktig är er roll i just en sådan här match?

Lisa: Som lagkapten under denna match är det viktigt att leda och peppa laget och se till att vi fortsätter kämpa hela matchen igenom, precis som under alla matcher och det brukar hela vårt lag vara bra på.

Alva: Min roll i denna match skulle jag vilja påstå är väldigt stor, men jag tycker att man som kapten alltid ska gå in med samma inställning. Hela laget kommer att hjälpas åt och med tanke på att alla är väldigt taggade så blir det extra roligt för mig som kapten att peppa alla hela matchen igenom.

Vad är det ni har i ert lag, som gör att ni kommer ta tre poäng?

Lisa: Vårt lag har en stark vilja och inställning, den ska vi se till att ha med oss på matchen. Vi har många snabba spelare och ett högt tempo i laget, vi är därför svåra att försvara sig emot. Vi som lag är väldigt orädda och gillar fysiskt spel, så det får vi hoppas att vi kommer kunna se mycket av under matchen.

Alva: Viljan kommer få oss att vinna matchen imorgon. Alla som spelar älskar verkligen innebandyn och det syns. Sen har vi några vassa målgörare samt duktiga offensiva backar som nog ska kunna kliva fram under matchens gång. Vi har många olika speltyper i laget och därför får vi till många fina kombinationer.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar