JAS-bloggen
Intervjuer

Storebror vann kärt återseende: ”Såklart lite extra tändvätska”

För Lockeruds del sån har inledningen av Juniorallsvenskan i I-gruppen varit relativt behaglig, där man radat upp segrar, en efter en. Under söndagseftermiddagen var det dags för match igen, då på hemmaplan mot Herrestad/Vänersborg.

Herrestad/Vänersborg är i år ett kombinationslag, men där många av spelarna är från Herrestad. Förra året hade man det relativt tufft med den låga snittåldern man hade, men stod ändå för vissa resultat som imponerade. Igår begav man sig alltså till Mariestad för att möta Lockerud. – Vi hade bara tankar på att göra en bra match och det räckte lite längre än förväntat, säger Alexander Kroneberg från Herrestad/Vänersborg till bloggen.

I Lockerud fanns inte mindre än tre spelare som förra året spelade just i Herrestad. Lukas Åkerström, Linus Nestorsson samt Alexanders yngre bror, Jesper. – Bara otroligt kul att få möta min bror samt de andra gamla Haif-lirarna, ger såklart lite extra tändvätska inför match!

Vad hade ni för gameplan inför matchen?

– Försöka stänga diagonalen och trampet in i box var vår största prioritet.

En gameplan som slog väl ut tidigt. Redan efter den första perioden så ledde bortalaget med 2-4, ett resultat som nog många inte hade väntat sig. – Jag tror det var en blandning av underskattning samt att vi gör vår helt klart bästa period offensivt denna säsong.

I den andra perioden hade man chansen att gå ifrån än mer, där man missade en straff och samtidigt inte hade utdelning i något av sina tre powerplay. – Klart man kan tyckas det kan krävas mer när man har en spelare mer på plan men samtidigt så får man se på hur skickliga lockerudspelarna är på att hålla i bollen när de lyckas erövra den, även med en man kort.

Även om man inte fick utdelning där, så lyckades man bättre i den tredje perioden. Då förvaltade man ett powerplay i slutet med ett mål som innebar 4-5, ett resultat som blev slutsiffrorna till sist. – Lockerud hade det bättre spelet men samtidigt så tycker jag vi har mycket mer vilja matchen igenom och därmed tycker jag delvis vi förtjänar vinsten.

Vad gör att ni tar tre poäng och vad kan ni ta med er framöver?

– Kämpaglöden vi har i denna matchen är den absolut största faktorn till vinsten, folk bokstavligen kastar sig efter bollen. Utan dessa insatser hade vi aldrig haft en chans denna match.

Inför säsongen så kom Rasmus Olsson tillbaka till laget från FBC Lerum och bara för några veckor sedan så blev Jesper Wallström klar för en återkomst efter en kort sejour i Partille. Två namn som betyder mycket. – Wallström tillför ett lugn i spelet som är otroligt viktigt för ett lag samt Rasmus som kan göra lite vad som helst, när som helst med sin zorro så där med har vi ett hot inte alltför många lag har. Även vår lagkapten så är viktig på den fronten också!

6455261

Rödklädda Lockerud fick se sig besegrade i gårdagens fight. Redan ikväll spelar man ny match!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar