JAS-bloggen
Intervjuer

Salem vann hett möte i omstarten – dubbla matchstraff

Efter en helgs uppehåll i många serier så var Juniorallsvenskan igång igen och framförallt i D-gruppen där tre matcher avverkades, där en var lite extra intressant.

Det var Salem som begav sig till Tomtbergahallen för att möta Huddinge på bortaplan. – På förhand hade vi, som vi alltid gör, mest pratat om vårt spel. Vi kan inte lägga så mycket energi på motståndarna, de flesta andra lag backar ju hem i en 2-2-1 eller liknande medan vi försöker vara ett spelande med lag med mycket bollinnehav och kreativitet. Däremot vet vi att det alltid är tufft att spela mot Huddinge, säger Salems tränare Markus Kjellberg till bloggen.

Om man ser till tabellen så är det Salem som inlett starkast och Huddinge som skuggar ett par placeringar bakom i gruppen. – Ja, vi har inlett riktigt bra. Det snackades inför säsongen om att Salem tappat flera spelare, vilket vi också gjort och man undrade hur det skulle gå. Men vi har fått ihop det bra med en härlig grupp och sen har vi våra 98:or som tillhör A-laget, Jacob Kauppinen, Kevin Haglund och Elias Lunnestad. I övrigt är det ett ungt lag med mest 00:or och 01:or som aldrig lirat JAS tidigare.  Vi kände väl inget speciellt favoritskap inför matchen, vi vet vad vi vill, vi ska komma topp tre och få möjlighet att fortsätta kriga om en plats på Innebandyfesten. Det är därför vi är här och inget annat.


Redan tidigt i den första perioden så drabbades båda lagen av varsitt matchstraff två där Axel Lindell Nilsson och Jacob Kauppinen fick lämna matchen. Rätt beslut i en tuff fight? – Ja, det hände något där och båda spelarna får rött kort. Jag har förstått att tidigare möten, då var jag inte med, har varit heta så det kanske låg i luften. Om det var rätt beslut? Vi har vår uppfattning klar om situationen, i övrigt har jag inte lust att prata om domarnas insats.

Utöver just dessa matchstraff så var det en del utvisningar i övrigt där Salem fick chans att spela båda powerplay och boxplay med blandat resultat. – Det blev en hel del utvisningar, men det borde varit många fler powerplay för oss, något som domaren kanske höll med om efteråt.  Vi hade tre boxplay och de gjorde ett snyggt mål i ett av dem, så det får vi vara nöjda med.  Däremot har vi tre powerplay där vi går mållösa men släpper in ett mål, så där måste man väl säga att vi har förbättringspotential.

Lagen följdes åt fram tills den tredje perioden där ställningen var 5-5. Väl där så kunde till sist Salem rycka till 5-7, ett resultat som blev matchens slutliga siffror till sist. – Matchen var jämn, vi förlorar en del kraft när Jacob försvinner, han bidrar med oerhört mycket på planen. Jag tror att vi kan rycka iväg trots spel med tio man hela matchen, tack vare vår fysträning. Både herr- och JAS-laget tränar stenhård fys hela tiden med vår fystränare Cecilia Wadell. Vi är oerhört ambitiösa där och det gör oss starka i slutet av matcherna. Så jag vill verkligen tro och hoppas att det gör skillnad i matcher som väger. Utöver det krigar vi hårdare än någon match tidigare, i varje byte, en eloge till killarna som inte viker ner sig när motståndaren försöker få oss att tänka på annat än innebandy där ute.

Sen kan man inte bortse från betydelsen av att ha en spelare som Kevin Haglund i laget, han gör 2+2 idag och bidrar så mycket på planen och i omklädningsrummet. Hårt jobb hela tiden och alltid stöttande mot våra yngre grabbar, en riktig lagkapten. Skönt att ha honom hos oss.

Om tabelläget ser lovande ut för Salem i toppen så ser det något jobbigare ut för Huddinge. 12 poäng på åtta matcher för laget som alltså vann JAS-Elit cup på försäsongen bland tuff konkurrens. Har laget överskattats?  Jag kan bara se till mig själv, jag trodde nog att Huddinge skulle gå som tåget. Har haft framgångar med både 98or och 99or tidigare och vann JAS-Elit cup som du säger. Lite förvånad är man nog, men det är långt kvar och det blir nog tufft ända in i kaklet.

Nästa helg väntar en match av en annan karaktär när Salem istället möter bottenlaget Vendelsö/Sköndal. – Tankar inför nästa match är att vi ska fortsätta spela det spel vi står för och har vi en bra prestation från alla så ska vi fortsätta vara obesegrade efter den matchen. Vet inget om motståndet, förutom att det är en ihopslagning av två föreningar. Vi har med P00 Salem spelat mot Vendelsö ett par gånger så några spelare och framförallt ledare känner man till, så det blir kul.

Välkommen till skridskopalatset Woxmark !!

6428287

Salem fortsätter gå starkt i D-gruppen. Foto: Christin Holm. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar