JAS-bloggen
Intervjuer

Efterlängtad trepoängare: ”Det låg lite i luften innan matchen”

I damernas D-grupp så har det handlat mycket om Nacka Wallenstam som ser ut att fortsätta det man påbörjade förra säsongen, tätt skuggade av IBF Linköping. Igår möttes två lag som är i en annan sits i gruppen.

Det var Trosa Edanö som tog emot Huddinge IK, två lag som stod med en nolla i segerkolumnen inför fredagens match. – Det låg lite i luften innan matchen att detta var matchen vi behövde ta vår första trepoängare i, säger Trosa Edanös lagkapten, Elsa Lidström, till bloggen.

Just hemmalaget inledde starkast och hade 2-0 efter den första perioden. – Jag tror att det var en kombination av att vi var på hugget från början och att vi äntligen börjar känna oss mer trygga i vår uppställning som gjorde att vi var så vassa i första perioden.

Redan ett par minuter in i den andra hade man gjort 3-0 genom Lidström själv och laget såg ut att gå mot en säker seger redan då. – Det går som alla vet mycket snabbt i innebandy så jag kan inte påstå att matchen var avgjord. Dock kändes det aldrig som om Huddinge kom tillräckligt nära för att ta ikapp, så ja, stämningen på bänken tydde ändå på att den var avgjord redan då.

Fler mål än så blev det inte. 3-0 slutade matchen till sist i en målsnål fight. Tråkig innebandy? – Trots få mål hade båda lagen många farliga målchanser med skott strax utanför och i ribba/stolpe. Därför bjöds det ändå på en hel del rolig innebandy!

Vad är du mest nöjd med, vad kan ni ta med er?

– Jag är mest nöjd med kämparglöden i laget och att alla gjorde sitt yttersta. Till nästa JAS-fight borde vi ta med oss det höga tempot och den positiva inställningen.

Till den här matchen fanns bland annat Johanna Turesson och Amanda Svärd i truppen, två spelare som gjorde blott sin andra match i JAS den här säsongen, men bidrar med klass.  Alla de som vanligtvis spelar i damallsvenskan och även spelar i JAS med oss bidrar definitivt med rutin och säkerhet. Dels för att de kommer med erfarenhet från ett högre tempo och även för att de är spelare som definitivt kan avgöra matcher.

dsc_4105

Trosa Edanö, som här firar framgångar i division 1 också, tog en mycket viktig seger mot Huddinge. Foto: Peter Sonander. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar