JAS-bloggen
Intervjuer

Tunna truppen oroar inte: ”Inget vi tänker på”

Förra året var Gamla Stan med sin starka 97-kull ett topplag och slutade till sist på en tredjeplats på Innebandyfesten efter att ha förlorat mot Jönköping i semifinalen. I år har man tappat flera tongivande namn vilket visat sig något på resultaten.

Hittills har man spelat tre matcher, vunnit en och förlorat två. Inte riktigt den starten man hade räknat med kanske. – Nä, det stämmer bra, vi vill ju vinna. Vi fick en bra start på serien efter derbysegern, men har efter det inte riktigt fått till det. Både mot RIG och Umeå City var vi bra stora delar av matcherna, men för att vinna måste vi prestera på topp i 60 minuter, säger lagets Melker Westberg till bloggen.

På andra sidan under lördagen står IBK Sundsvall Ungdom, ett lag som istället har tre raka vinster och full pott med andra ord. – Sundsvall är ett bra lag som öppnat säsongen starkt. Vill de se sig som favoriter funkar det bra för oss, vi brukar trivas att slå i underläge.

För Gamla Stan så är läget extra speciellt. Klubbens A-lag spelar samtidigt på bortaplan i division 1, vilket gör att JAS-truppen är tunn och ett par ordinarie spelare saknas. – Det är inget vi tänker speciellt på. Vi spelar med de spelare som finns tillgängliga, så det är inget problem.

Att möta Sundsvall är inget nytt för Skellefteålaget. Man ställdes mot varandra förra året två gånger om – då segrade Gamla Stan i båda fighterna. – Jag tror att det kommer bli en bra match med två lag som båda gärna vill spela offensivt och utnyttja sina spelvändningar.

Vad kommer krävas av er för tre poäng?

  Det är som jag sa förut, stenhårt jobb och fokus i 60 minuter så kan vi slå alla lag.

Vem kliver fram när de andra tongivande spelarna saknas?

– Albin Carlsten har öppnat säsongen riktigt bra och har visat att han är en spelare som har många framtida poäng i kroppen. Han har ett bra skott och bra spelförståelse, så jag skulle inte bli förvånad om han kliver fram imorgon.

15007650_10154236582513655_382169747_o

Förra årets ställdes svartklädda Gamla Stan mot RIG Umeå, ett motstånd man mött även i år – då slutade det med förlust. I helgen laddar man om och möter Sundsvall. Foto: David Rönnblom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar