JAS-bloggen
Intervjuer

Seger i senaste derbyt: ”Vi har den individuella skickligheten”

Rasbo debuterade i JAS under fjolårssäsongen med då ett väldigt ungt lag. Den här säsongen har man blivit ett år äldre, fått ett års rutin och därmed hamnat i en annan sits.

Under kvällen så spelades ytterligare ett av säsongens derby, när man mötte Storvreta på bortaplan. Till sist vann man med 4-6, vilket var lagets fjärde seger. – Det var ganska jämnt i början, men efter deras 2-0 tar vi över och skapar ganska så många chanser, Storvreta har även de några farliga kontringar, men när vi får vårt mål så rullar det på fram tills att de kvitterar trots en solklar hands som domaren helt missar. Tillslut lyckas vi avgöra och vinna rättvist, sett till hela matchen så har vi flest målchanser och förtjänar att vinna, säger Rasbos Jesper Karevaara till bloggen.

Som Jesper är inne på så inledde Storvreta bäst och gjorde 1-0 i den första perioden och 2-0 tidigt i den andra. Något som inte stämde för Rasbo där med andra ord. – Tempot var för lågt och de håller oss utanför deras box.

De fyra följande målen stod dock Rasbo för och man hade därmed vänt matchen till 2-4, redan i den andra perioden. – Vi börjar hota mycket mer och kommer in mer i deras box, vi skapar mycket chanser innan vi tillslut får in första bollen, efter det rullar det bara på fram till deras kvittering.

I den tredje perioden så kunde dock Storvreta komma tillbaka på nytt, till 4-4, men under matchens sista minuter så kunde bortalaget peta in 4-5 och till sist 4-6. – Vi har den individuella skickligheten som krävs för att vinna tajta matcher som jag tycker Storvreta saknar, de saknar den avgörande spelaren/spelarna som vi har i exempelvis Micke Jansson.

Detta var Rasbos tredje derby där man tidigare mött både Sirius och FBC Uppsala. Vilka har varit svagast då? – Missade matcherna mot de andra Uppsalalagen på grund av sjukdom och resa, men jag tycker definitivt att Sirius är det bästa av de andra Uppsalalagen sen tror jag att det är ganska jämnt mellan FBC och Storvreta.

Efter åtta spelade matcher, fyra segrar, tre kryss och en förlust, så återfinns just nu Rasbo på en tredjeplats och därmed lever drömmen om slutspel i allra högsta grad. Framför sig har man Sirius och Åkersberga och i botten Bro IK samt FBC Uppsala. – Det är ungefär som jag har förväntat mig och det finns inga riktiga floppar eller toppar. Jag tycker att vi borde vara med däruppe i toppen men det är otroligt jämnt mellan alla sex topplag och det kommer vara tufft att nå slutspel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar