JAS-bloggen
Intervjuer

Stark insats mot obesegrat topplag: ”Tror de underskattade oss”

Under U19-helgen så har matcherna i Juniorallsvenskan varit få, men trots det funnits där. Bland annat så har B-gruppen varit igång där topplaget Gävle var ett av lagen som var i spel.

Laget som tog emot Gävle, det var Järfälla. Inför matchen var Gävle obesegrade, men hemmalaget Järfälla ville annat. – Tankarna var att dom var ett bra lag som hade vunnit alla matcherna. Det var typ det vi visste vi, har nästan ingen koll alls på lagen i våran grupp, säger Järfällas Oliver Parastatidis till bloggen.

Vad för typ av matchbild hade ni pratat om att ni förväntade er?

  • Eftersom de hade vunnit sina matcher så trodde vi att de skulle vara spelförande, men jag tycker nog att vi var det mer spelförande laget och hade flera målchanser. Jag tror att de underskattade oss eftersom vi låg rätt dåligt till i tabellen.

Som Parastatidis nämner så kan underskattning vara en del i bilden. Järfälla hade inför matchen bara tagit en seger, ett facit som i poängkolumnen inte imponerar. – En seger innan matchen, men om man kollar på alla matcher vi spelat så har vi haft ledning  varje match och sen tappat. Det kan vara för att vi inte har en så bred trupp och många nya spelare som vi inte alls har spelat med förut. Det har absolut varit en dålig inledning men nu känner vi att vi börjar hitta varann och det kan bara gå bättre.

Järfälla var i ledning med 2-1 efter den första perioden och tidigt i den andra hade man gjort både 3-1 och 4-1 där huvudperson Oliver själv hade hittat målet. – Ska inte säga att allt gick vår väg, men vi var spelförande och gjorde mål på våra chanser. Gävle hade ett par ramträffar ,men vi behöll lugnet och fortsatte spela som vi gjort tidigare och det gav ett bra resultat.

Gävle kröp dock närmare och kom upp till 4-2 och även 5-4 i den avslutande perioden. Järfälla kunde dock hålla undan och slutresultatet blev just 5-4. – Någon kasse var väl för lätt och vid någon kasse så gjorde vi inte jobbet som vi hade gjort tidigare i matchen, men vi behöll lugnet och visade att de var vi som skulle vinna matchen.

Var detta er bäst match för säsongen och vad var såpass bra?

  • Ja det var absolut våran bästa match denna säsongen. Vi spelade som vi har tränat på att göra och vi gjorde mål på våra chanser. Hade vi spelat som vi gjorde den här matchen de tidigare matcherna, så har jag svårt att se att de skulle gå som det har gått.

Oliver som är född 1998, är en av spelarna som har mest rutin och varit med under flera säsonger. I den här matchen stod han till slut för tre mål och var en av de mest tongivande spelarna. – Det här är tredje säsongen. Jag är väl en av de ledande figurer vi har i vårt lag, och jag älskar att göra poäng. Jag har gjort en del poäng nu och de har väl varit viktiga om man kollar på resultaten i våra matcher, men jag gör dom ju inte själv. Jag har en fantastisk femma som jag spelar med som ger mig bra lägen och de gör mål på sina chanser. Jag ska försöka fortsätta med det jag gör och göra allt jag kan för att vi ska kunna komma till playoff.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar