JAS-bloggen
Intervjuer

Kallas in till U19 – deltog inte på Bosön: ”Ge upp är det sista”

Under förra veckan presenterade bloggen ett inlägg med Hannes Karlsson, Örebrobacken som fått chansen att representera U19-landslaget under EFT. Vi följer upp den intervju med en annan spelare som nu fått chansen.

Spelaren det rör sig om är Partilles Jonathan Bodenmalm, som fick beskedet under måndagsmorgonen att han till helgen kommer få dra på sig den gula tröjan i Växjö. – Att man får chansen att dra på sig den blågula tröjan är väldigt stort. Till en början var det bara glädje och folk runt om mig grattade mig till platsen. Men nu är det bara fokus som gäller, säger huvudpersonen själv till bloggen.

Som lag så har Partilles A-lag inlett starkt och man placerar sig på en andraplats i division 1, bakom Östra SK Jönköping som föll ur allsvenskan i våras. I juniorallsvenskan så leder man i nuläget grupp I, där Lockerud dock har en match mindre spelad. För honom själv så har det blivit 14 poäng i JAS samt elva poäng i division 1. Vad får den här starten för betyg då?Helt klart godkänt. Både junior och herr-laget ångar framåt med bra resultat. Har även fått mycket mer förtroende denna säsongen och det har gynnat mig med längden.

Bodenmalm var inte ett av namnen som återfanns på Bosönlägret, varken när den första truppen släpptes eller när reserverna kallades in. – Till en början så var jag faktiskt lite besviken när innebandypolarna fick breven men inte jag. Men det var något som jag förvånandsvärt släppte ifrån mig rätt snabbt. Det är flera uttagningar efter Bosön så det var bara att ånga på och hoppas på att det dyker upp något nästa gång.

Trots det så får han nu chansen och det är en något ”annorlunda” väg jämfört med de övriga uttagna. Tanken att ge upp, den fanns aldrig. – Ge upp är de sista jag skulle gjort. Svenska innebandyförbundet har garanterat koll på hur spelarna presterar och sköter sig i sitt eget klubblag. Så hoppet har alltid funnits där.

Som resesällskap kommer han bland annat ha med sig sin lagkamrat, Kalle Bylund och även en Lindåsduo i form av Adam Dahlqvist samt Filip Kalentun. Men vem spelar Bodenmalm helst med tro? – Spelarna som är med nu under helgen besitter otroligt höga kvalitéer så kommer inte att ha emot att spela med någon. Dock hade det varit skoj att få lira med sin gamla klubbkamrat Filip Kalentun och klasskompisen Adam Dahlqvist. Ska jag lira med Kalle Bylund så får han ta en annan position, haha!

Vad hoppas du kunna uträtta under EFT?

– Jag vill bjuda på ett härligt anfallsspel, ett hårt slit i det defensiva så man får visa varför man har på sig den blågula tröjan samt att vi vinner våra matcher.

14859656_1313665455324970_5177775394777017846_o

Svartklädda Partille med Bodenmalm (nummer 16), åkte på suddenförlust mot Pixbo i helgens division 1-match. Foto: Roine Bengtsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar