JAS-bloggen
Intervjuer

Misslyckades att hitta nivån i derbyt: ”Har mycket mer att ge”

På DJ-sidan återfinns ett par nya lag i år att följa och ett av dem är kombinationslaget FBC Uppsala/Hagunda som leds av bland annat Johan Good. Under inledningen har man blandat och gett hittills.

Igår stundade det ett derby när man mötte Storveta på bortaplan, ett sargat lag som stod på noll poäng inför matchen. – Vi visste att Storvreta är ett spelskicklig gäng så ingen underskattning gällde och många av oss var rätt nervösa men väldigt taggade för vem vill inte vinna ett derby?, säger Jenny Nässén, från Hagunda/Uppsala.

Den första perioden slutade 0-0, men tidigt in i den andra spräckte man nollan och tog ledningen. – Nöjda var vi väl eftersom vi lyckades hålla försvaret, men mycket kunde förbättras framåt då vi inte riktigt kom upp i vår högsta nivå.

Istället för att få in det andra målet, så kunde Storvreta kvittera och ta ledningen innan period två var slut. – Storvreta hade ett högt tempo genom hela matchen och grisade ordentligt framför både eget och vårt mål medan vi inte klev in lika hårt i situationerna och det var väl det vi föll på.

Inför den sista. Vad var fokusområdena där?

  • I omklädningsrummet snackade vi mycket om just situationerna framför mål och att vi måste gå in med kroppen 100% och att vi absolut inte fick tappa humöret. Vi hade startat matchen på tre formationer, men bestämde oss nånstans i mitten på andra för att gå ner på två för att driva upp tempot och det skulle vi fortsätta med i sista.

I den tredje så var det Storvreta som på nytt målade innan FBC Uppsala/Hagunda hittade en reducering. Närmare än 3-2 kom man dock aldrig och istället kunde hemmalaget punktera matchen med sitt 4-2. – Vi gjorde en hel del bra saker under matchen, men det som saknades för kvittering var att vi aldrig kom upp i vår högsta nivå, samma nivå som vi hade i premiären i Mora. Jag ska inte säga att det saknades kämpar glöd för kämpa det gjorde vi men egentligen har vi så mycket mer att ge som ett lag.

Förlusten innebär att man efter fyra matcher har sex poäng, fördelat på två vinster och två förluster. – Det är klart att man ska vara nöjd med tanken på att vi är ett helt nystartat lag där endast ett antal få spelare har spelat tillsammans lite hit och dit i olika lag men de två senaste matcherna har man verkligen märkt att det känns hos alla i laget och att vi är medvetna om att vi kan ge så mycket mer så nu med en månads uppehåll är det bara att träna och kämpa på för att hitta tillbaka till vår högsta nivå!

14922946_10153848789532455_1752432418_o

Rödklädda Storvreta var starkast i gårdagens derby. Foto: Adam Troy.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar