JAS-bloggen
Intervjuer

Kryss i toppmötet – fortsatt obesegrade: ”Två förlorade poäng”

Förra säsongen så bestod Salem/Telge av ett gäng duktiga 00:er, ett par nya spetsspelare i form av Karl-Johan Ahlroth bland annat samt ytterligare ett gäng duktiga spelare. Till den här säsongen har man skiljts åt och för just Salem, har det börjat bra.

Laget som är ett ”nytt” Salem, har inlett starkt och under söndagskvällen så mötte man Farsta i Skogsängshallen, ett ”toppmöte” om man frågar undertecknad själv.  Ja det kan man säga. Det är både vi och Farsta som slåss om första platsen tror jag, men en match mellan DIF-Farsta eller Salem-Huddinge kan man ju också säga är en toppmatch, säger Salems Hannes Kjellberg till bloggen.

Salem var inför matchen obesegrade och hade enbart segrar, utöver ett kryss. Något annat än en succéstart, är svårt att kalla det. – Jag tycker att vi har ett jämnt och bra lag och vi har många som producerar poäng. Men vi har även en vass defensiv som jag tycker har fungerat väldigt bra såhär i början.

Mot Farsta så tog man ledningen redan i den första minuten genom Elias Lunnestad. Ledningen hade man även efter den första periodens slut, men då med 2-1. – Vi var nöjda till en viss del, men vi tyckte att vi var lite försiktiga. Till andra perioden skulle vi ut och våga mer, ta lite mera avslut.

Även den andra perioden blev målsnål, men där var det istället bortalaget Farsta som gjorde periodens enda mål via Bilbo Morast som öst in mål i sin nya förening. – I andra gjorde vi tvärtemot vad vi ville och vi var fortfarande så kallat försiktiga. Jag tycker att andra perioden rent ut sagt var kass från vår sida. Och att de gör mål då förbättrade ju inte läget.

I den tredje så tog man på nytt ledningen, denna gången via Hannes Kjellberg som hittade nätet i spel i powerplay. En spelform som man är nöjda med tro? – Jag tycker att det har ”funkat”, men vi kan bättre. Vi måste få igång mera rull och mera rörelse. Trots detta har vi ändå gjort det stundtals bra för vi gör ju mål som sagt.

Man fick på nytt chansen i powerplay i slutet av perioden, men då blev det inget mål och istället lyckades man dra på sig en utvisning vilket ledde till spel 4 mot 4, där Farsta istället kunde kvittera genom Viktor Edstrand. – Det är sjukt dåligt att tappa poäng med tanke på chansen vi har att stänga matchen där. Istället för att utnyttja powerplayet rätt så väljer vi att hålla bollen och Farsta stressar oss mer och mer och trycker ner oss längre och längre ner. De lyckas ju som sagt med detta och vinner boll och får med sig en två som dom sedan utnyttjar. Det här är ett sånt misstag som vi får lära oss av.

3-3, en poäng. Är det en vunnen poäng eller två förlorade?

  • Helt klart två förlorade. Efter matchen så var känslan i omklädningsrummet att vi precis torskat. Jag menar, de kvitterar med typ 30 sekunder kvar och vi hade ju läget att stänga matchen i powerplayet vi får, men utnyttjar ej detta, så ja två förlorade!

Vilka ljusglimtar kan ni ta med er från matchen?

– Det vi tar med oss är att vi med ett så pass ungt lag ändå står emot ett lag som Farsta som har många spelare som har åldern inne. Och även att olika spelare producerar det visar på att vi har stor bredd i denna unga trupp.

dsc_1772

Bilbo Morast (nummer 11), fortsätter ösa in poäng för sitt Farsta. Foto: Tomas Brogärd.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar