JAS-bloggen
Intervjuer

Tredje raka och hållen nolla: ”Ett himla starkt försvarsspel”

Sedan Linköping Ungdom drog sig ur, så är IBF Linköping det laget som finns kvar från just de trakterna i damernas D-grupp som innefattar lag från Stockholmsområdet.

IBF har dock under inledningen representerat sin stad väl och tagit två raka segrar och innehar en bra känsla i gruppen.  – Laget är alltid lika taggad på att spela i JAS, vi alla var väldigt spelsugna på att åka iväg på våran första bortamatch och mot ett lag som vi inte visste så mycket om, säger lagets Julia Lindskog till bloggen.

Laget man mötte under gårdagen var just ett Stokholmslag, Huddinge, som man inte mött tidigare. – Vi visste att Huddinge hade förlorat mot Tullinge som vi vann emot, annars hade vi inte så mycket information om laget, men det är det vi tycker är kul med att spela i JAS, att man inte har så stor koll på lagen.

Den första perioden blev jämn, tight och tuff. Linköping hade ledningen med 0-1 dock.  Efter första perioden gjorde vi så gott vi kunde ,men vi tyckte det var en ganska stökig match och det var inte så mycket struktur. Det var inte heller så mycket uppställt spel utan mycket spelvändningar!

Den andra inledde man med ett tidigt mål och man kunde även i göra 0-3 när Huddinge precis blivit fulltaligt efter spel i boxplay. – Jag tycker att vi hade matchen, och var bättre, men Huddinge spelade ett tufft spel med kroppen. De var bra på att bryta vårt spel in i mitten vilket gav oss problem i början, men vi lärde oss att spela runt dom till slut.

0-3 inför sista. Hur gick tugget inför den perioden?

  • Våra tränare bad oss att ”ta kriget” och näta några gånger till, samt kämpa in i det sista.

Den sista perioden blev dock mållös och man vann med 0-3. Lagets tredje raka seger och man hänger på Nacka i toppskiktet. – Vi tar med oss tre poäng och ett himla starkt försvarspel! Vi ska lära oss att gå in mer med kropp från början och spela tuffare på det viset.

Vem förtjänar extra beröm efter matchen?

– Jag vill uppmärksamma våran målvakt Victoria Lundin, som räddade oss i flera lägen och som gjort väldigt bra insatser i varje match. Sen vill jag även berömma Maja Bergström som gör en extremt bra match trots konsekvenser precis innan matchen, Maja har alltid bra inställning inför match och jobbar alltid starkt och för lagets bästa!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar