JAS-bloggen
Intervjuer

Programenlig seger för Falun: ”Vet att vi är favoriter”

Falun Ungdom har i år inga spelare uttagna till U19-truppen likt man hade förra året, men likväl så finns det talang i truppen och det skvallrar årets inledning i Juniorallsvenskan om.

Idag ställdes man mot Alunda på hemmaplan, där tabellen på förhand talade för att det skulle bli en klar hemmaseger i JALAS Arena. – Vi vet att vi är favoriter i serien, men alla lag är bra i våran grupp. Alla lag kan slå alla i våran grupp, säger Faluns Anton Bosell till bloggen.

Falun kom dock från en förlust, då man senaste helgen förlorade mot Gävle, vilket man absolut inte bör skämmas för då Gävle har en stark uppsättning i år. – Vi har försökt att lägga förlusten åt sidan och blickade framåt emot matchen idag.

I den första perioden fick man bland annat utdelning i powerplay och totalställningen efter den första perioden var 3-1. – Vi visste att de kunde bli en svår match. Vi ville sätta våran defensiv från början och sedan spela vårt spel. Det var kul att vi fick in ett tidigt mål i powerplay då vi har haft de svårt i powerplay!

I den andra perioden så gick man upp till 5-1, men Alunda kunde reducera. När man sedan gjorde 6-2, så kunde Alunda på nytt reducera och det ”riktiga” rycket kom aldrig. Bjöd man in motståndarna i matchen tro? – Känns inte som att vi bjöd in dom i matchen. Vi kände själva på bänken att vi inte kom upp i rätt tempo ,men målen rullade ju in så vi var både nöjda och missnöjda!

6-3 inför den sista och den vann man också till sist. 3-1 och slutresultat skrevs därmed till 9-4 till sist, vilket var Faluns fjärde seger. – Vi ville komma upp i vårt tempo som vi brukar ha. Jag tycker att vi gjorde en bra sista period och vi fick spela powerplay på slutet så då kändes de avslappnat.

De 12 inspelade poängen gör att man skuggar Gävle i toppen och bakom sig har man KAIS Mora på samma poäng. Därefter finns Strömsbro, men sedan är det tunt neråt och det ser ut som att den förväntade topptrion gör sitt jobb. – Jag tror att vi Gävle och KAIS kommer vara topp 3! Som jag sa tidigare så är alla lag bra i gruppen så de kan bli tajt.

Nästa helg väntar nya chanser till poäng – då borta mot Håsta. – Jag har dålig koll på Håsta, men jag tror att vi har en chans att ta dem. Vi behöver bara komma igång från början och sätta vårt spel!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar