JAS-bloggen
Intervjuer

Från reserv till landslag: ”De gillade väl det jag gjorde”

IBF Örebro som stått för en stark inledning både i den södra allsvenskan, men även i JAS, kan stoltsera med att man även har två spelare uttagna till U19-landslaget som framöver ska spela EFT.

De två som är uttagna är lagets backpjäser, Olle Åhman och Hannes Karlsson. – Olle (Åhman) kom och sa att han blev uttagen. Då tänkte jag ”då är inte jag med för då borde jag redan veta det” så då tänkte jag att jag inte skulle bli uttagen. Sen när truppen kom nån dag efter så stod jag med och då vart jag otroligt glad och nöjd över att mitt namn stod med på listan, säger Hannes Karlsson kring uttagningen.

Karlsson var inkallad som reserv till Bosönlägret, men väl där gjort ett gott intryck vilket gör att Puskala/Edgren nu väljer att ge honom fortsatt förtroende. – Precis så var det! De gillade väl det jag gjorde på lägret, jag sköt mycket och köttade på lite. Sen som alla andra som är med så måste man hata att förlora, och de gör jag, de kan jag säga.

Totalt är det åtta uttagna backar, bland annat Filip Kalentun, Patrik Burman och även då Olle Åhman. – Riktigt kul kul att Olle kom med också! Hoppas vi får lira ihop så vi kan lägga lite flippmackor till varandra. Alla backar är ju bra så man ju prestera när man får chansen. Det jag hoppas att jag kan tillföra är mycket backskott, spela tufft och täcka mycket skott bakåt.


Även framåt vimlar det av namnkunniga spelare och konkurrensen i just denna årgång, den är hård överlag. – Adam Dahlqvist, Filip Björk och Kevin Haglund är några att hålla koll på, riktigt bra spelare!

Hur ser målsättningen ut för dig framöver?

  • Att få spela så mycket som möjligt. Samt att vinna alla matcher, finns inget annat.

Vad för typ av innebandy hoppas du att ni kan leverera under EFT?

  • En fartfylld innebandy med mycket mål och ett bra försvarspel. Sitter försvarspelet blir vi svårstoppade för framåt kommer det trilla in bollar.

6409118

Karlsson med ett härligt försök till skottäck mot Onyx. Foto: Hasse Klang.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar