JAS-bloggen
Intervjuer

Till sist kom första förlusten: ”Orkade inte hänga med”

Mölndal/Frölunda hade inför gårdagens match mot Lindås, en nolla i kolumnen där antal förluster bokförs. Ett starkt facit för laget som i år har tappat bland annat Max Källerteg och Jakob Niemer, till just Lindås.

Efter 4-4 mot Lindome i premiären så kunde laget även redovisa en 10-5 seger mot Zenith/Öckerö samt 3-14 mot Särö/Onsala. – Det var god stämning med bra självförtroende i laget, säger Daniel Emilsson kring lagets form och stämning.

Matchen mot Lindås igår var alltså det tuffaste provet man ställs inför hittills, ett lag där Emilsson själv spelade under förra säsongen.  En fartfylld match där vi skulle behöva försvara oss och satsa på kontringar.

Under den första perioden höll man jämna steg med hemmalaget, där ställningen var 1-1. – Vi orkade hålla uppe tempot som behövdes för att vinna sådana matcher.

I den andra dock så ryckte hemmalaget ordentligt och gick upp till 5-1, med bland annat ett mål i powerplay. – Vi orkade inte hänga med längre i tempot med våra två kedjor medan Lindås hade tre rullande kedjor! Samt skador som gjorde så vi fick mindre spelare att tillgå.

Inför den sista perioden var man alltså i ett kraftigt underläge. Hur går tankarna då tro? – Tanken går ju att vinna perioden istället för att vinna matchen!

Till sist blev det förlust med 10-3. Trots det, så finns det ljusglimtar att ta med sig. – Den första perioden ska vi ta med oss! Där spelade vi bra och ska sträva efter att spela likadant i alla perioder.

Den inledningen ni gjort, hade ni det som mål och vad är målen i fortsättningen?

– Vårt mål att komma med till slutspelet och det kommer fortfarande vara vårt mål även efter denna förlust!

14502925_10154201606503800_7779043765374050140_n

Rödklädde Emilsson, här med fokus på något annat? Foto: Martin Holmberg. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar