JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Carlsten/Domberg: ”Vi har bättre spets”

Imorgonkväll stundar ett intressant möte när Gamla Stan står som hemmalag mot RIG Umeå. På förhand ser många RIG som en av de stora favoriterna i år, men Gamla Stan ska inte underskattas. Albin Carlsten och Oskar Domberg säger följande inför matchen.
En, samt två matcher spelade. Vad säger ni om er inledning?
Albin: Vi är absolut nöjda över våran inledning med tanke på att vi har tappat många skickliga spelare! Tre poäng är alltid tre poäng. Med tanke på att JAS säsongen har väldigt få matcher.
Oskar: Vi har börjat JAS bra med två raka segrar. Två bra vinster. Om vi gör det vi ska göra vet vi att vi kan slå varje lag i gruppen.
Ni mötte varandra vid två tillfällen förra året och känner varandra väl. Vad är det för typ av matchbild ni förväntar er?
Albin: Vi vet ju att RIG spelar lite av ett man-man spel. Så det gäller att vi spelar vårt spel att våra viktiga delar som spelvändningar, skottäck och energi måste funka i en sådan här match. Vi måste ha tålamod med att vi kanske inte kommer ha lika mycket boll som RIG har, men att vi är effektiva när vi får den.
Oskar: Vi vet att Gamla stan är ett tufft lag att möta. Det behövs hårt jobb och koncentration hela matchen. Vi vill spela ett fartfyllt spel kombinerat med stort bollinnehav och hoppas det ska ge utdelning.
En generation 97:er är nu för gamla för ett deltaga och istället är det yngre spelare som fyller på. Är det någpt speciellt namn som ni är lite extra nyfikna på att möta?
Albin: Det finns många duktiga spelare, men vi lägger fokus på motståndet som ett lag.
Oskar: Nej, vi fokuserar inte så mycket på motståndarna.
Vad avgör matchen och varför till er fördel?
Albin: Början av matchen tror jag kommer spegla lite på hur spelet kommer att se ut i tre perioder. Som många lag i JAS finns det många spetsspelare. Med tanke på att åldersspannet i många lag så kanske bredden är det svåra att få ihop. Till våran fördel ser jag att vi har bättre spets och de är dom spelarna som måste kliva fram och ta sitt ansvar så då tror jag inte det kommer bli några större problem.
Oskar: Alla i laget kommer ge 100%. Hårt jobb och noggrannhet är nyckelorden för att vi ska vinna matchen.
14812947_10154184067768655_1949242594_o
Kan den unga RIG-femman på nytt leverera för laget? Foto: David Rönnblom. 
//Rasmus
 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar