JAS-bloggen
Intervjuer

Det ”nya” Djurgården gör succé – fortsatt obesegrade

Förra året så bestod Djurgården av en stark stomme med spelare födda 1997 från Nacka Wallenstam, samt ett par starka tillskott i bland annat Simon Götz, Adam Hellström och Axel Larson. Till den här säsongen är det ett nytt lag man mönstrar.

Och laget har i D-gruppen inlett starkt. Sex spelade matcher där man har inkasserat fyra segrar och två kryss, ett facit som gör att man skuggar Salem i toppen som i nuläget har två poäng mer. – Många trodde att vi inte var något att räkna med innan säsongen startade, men vi har bevisat annat och det ser man även på resultatet, säger Linus Söderlund till bloggen.

Segrar har kommit mot bland annat Huddinge, Älvsjö och Vendelsö/Sköndal, där man även kryssat mot just serieledande Salem och Farsta. – Den matchen jag är mest nöjd med är den matchen borta mot Älvsjö då vi höll samma tempo hela matchen igenom. Många matcher kan det vara någon period man kunde ha förbättrat, men matchen mot Älvsjö var både rolig och hade högt tempo.

Den senaste segern tog man på hemmaplan mot Torshälla där man vann med hela 14-4. Just den offensiva målskörden imponerar i den matchen, men man har hittills på sina sex matcher, bara släppt in 18 mål, vilket även det är imponerande siffra. Är det då offensiven eller defensiven som hittills imponerat? – Jag skulle säga en blandning, vi har ett fantastiskt försvarspel samt en av seriens bästa målvakter. Anfallsspelet är det inte heller något fel på vilket vi visade i helgens match mot Torshälla.

Mot Torshälla gällde laget som stor favorit och det levde man upp till. En tidig ledning utökades med jämna mellanrum och någon risk att tappa poäng, det var de aldrig. Att spela matcher där man gäller som favorit, kan vara svårt ibland.  Vissa matcher kan vara svårare en andra. Helgens match fick vi en snabb inledning som jag tror var ganska avgörande. Det gjorde att vi släppte nervositeten och kunde fortsätta lira vår fina innebandy.

Laget i sig är som det nämndes i inledningen, ett helt nytt lag. Spelare från bland annat Farsta, Offensiv Lidingö, Salem, Älvsjö och Nacka har anslutit, men trots det har man fått ihop ett kollektiv. – Det har fungerat jätte bra, förvånansvärt bra faktiskt. Det känns som att alla har hittat sin roll i laget utan att någon ska vara utanför.

Hur många nivåer till har ni att lägga i framöver?

– Vi blir bara bättre och bättre så antal nivåer är svårt att säga.

Vad är målet med årets säsong och om målet är ett eventuellt slutspel, vilka lag gör er sällskap?

– Målet med denna säsong är slutspel såklart vi är definitivt ett lag som man ska hålla koll på. De lagen som gör oss sällskap är Salem och Farsta.

14808900_894879140612776_911162808_o

Rödklädda Djurgården fick med sig ett kryss mot Farsta för ett par omgångar sedan. Foto: Anton Bergqvist. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar