Tog sin andra seger – straffade topplaget

Alunda återfinns i B-gruppen med bland annat Gävle, Falun, KAIS Mora och Borlänge/Insjön. Under inledningen av gruppen har man haft svårt att få det att stämma, men under gårdagen gick det bättre.

Efter fyra spelade matcher så hade Alunda enbart spelat in tre poäng vilket gjorde att man var inblandade i bottenskiktet i gruppen. – Vi har haft lite svårt att få utdelning och hela tiden fått jaga från underläge. Vi har aldrig fått chansen att kunna spela på en ledning men nu fick vi det och vi gjorde det bra, säger Albin Eriksson till bloggen.

Under lördagen så var det KAIS Mora man ställdes mot, ett lag som inför matchen hade tagit fyra raka segrar och återfanns i gruppens toppskikt. – Vi visste att Mora var ett bra lag och att det skulle bli en tuff match. Vi gick in med en ödmjuk inställning och fokuserade mest på att ligga rätt i positionerna, vi visste att om vi gjorde försvaret bra så skulle lägena komma.

De två första perioderna var jämna och där följdes lagen åts. Ledningen hade dock Alunda med 3-2 till sist där Eriksson själv spelade fram till ledningsmålet. – Första 10 minuterna skulle jag säga att vi var laget som hade taktpinnen, efter det kommer Mora in mer i matchen och trycker ner oss ganska hårt men vi lyckas hålla ut hela perioden. I andra perioden fortsätter vi ligga rätt och straffar Mora genom spelvändningar ,men har även en del långa anfall där vi trycker ner dem. Mora styrde spelet ganska mycket men vi har också några anfall där vi får tryck på dem och skapar lägen.

I den tredje rivstartade dock hemmalaget. Inom loppet av ett par minuter hade man gjort tre snabba mål och därmed gått upp till en 6-2 ledning vilket gjorde att gästerna tog timeout. – Mora gick framåt ganska hårt i tredje perioden och satte en hög press som vi fint spelade oss ur och straffade dom med våra spelvändningar.

Effekten uteblev dock och med drygt sju minuter kvar så kom istället 7-2 för Alunda. Klart? – Tror ingen i vårt lag kände att det var klart utan vi fortsatte jobba hårt och därför vinner vi matchen.

Till sist vinner man alltså med 8-3 och tog därmed sin andra seger för säsongen. – Är mest nöjd att vi jobbar för varandra hela matchen och jobbar stenhårt i försvarsarbetet. Vi spelar enkelt och kommer på så sätt ur deras press och det ger oss lägen som vi utnyttjar.

KAIS saknade ett par gubbar som spelade division 1. Är det något man reflekterar något alls över inför/under match?

– Vi hade ingen koll på Mora mer än att vi visste att dom var ett bra lag. Tror ingen i vårt lag hade så bra koll på Mora utan vi fokuserade bara på våran egen uppgift och det gav utdelning.