JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Stenberg/Altbrink: ”Hon är snabb och målfarlig”

Idag väntar ett mycket intressant möte i E1-gruppen där Lockerud tar emot Pixbo på hemmaplan. Pixbo som var en stark utmanare förra året och även i år har man ett lag som kan ta sig långt. Lockerud har en gyllene generation med spelare födda 1999 och det här kan vara lagets år där man ska utmana. Lagens lagkaptener, Emma Stenberg som representerar Lockerud samt Emma Altbrink som tillhör Pixbo, säger följande inför dagens match

Serien har knappt hunnit sätta sig, men kan detta enligt er vara gruppens absoluta toppmöte?

Emma S: . Även fast inte serien har kommit igång ordentligt än så tror jag absolut att matchen imorgon kommer bli ett toppmöte där viktiga poäng står på spel för båda lagen.

Emma A: Ja det tycker jag absolut att det kommer vara. Vi och Lockerud är några utav topplagen som kommer kämpa om förstaplatsen, så detta kommer bli ett toppmöte. Alltid kul att möta bra lag!

Ni kommer från två olika distrikt. Vad vet ni om era motståndare egentligen?

Emma S: Egentligen vet inte jag så mycket om Pixbos JAS lag, men vad jag har hört så är dom bra.

Emma A: Jag vet att det är ett lag som ofta är med i topplaceringarna och har sett att dom även har duktiga målskyttar. Har aldrig mött dem själv men hört att dem är duktiga och har bra spelare på alla positioner.

Vad har ni i ert lag, som ni tror att era motståndare kan sakna?

Emma S: Eftersom vi aldrig har spelat mot varandra förut så är det svårt att säga vad dom saknar som vi har. Det återstår att se helt enkelt.

Emma A: Vi har en otrolig bredd i vårt lag. Vi kommer från flera olika divisioner och detta gör så att vi har en bred och jämn trupp som också har en bra sammanhållning. Det är väldigt kul att vara lagkapten för det här laget då vi är ett gäng som verkligen kämpar för varann och aldrig ger upp. Riktigt gott gäng att både spela och vara med!

En del av era spelare matchas tufft även i allsvenskan och andra serier. Finns det risk att vissa är lite slitna i benen denna söndagseftermiddag?

Emma S: Klart det finns en risk att vissa är lite slitna i benen till matchen eftersom vissa spelade fredag och vissa spelade igår. Men det är inget som kommer hindra oss från att göra en bra match idag.

Emma A: Det är många i laget som redan spelat många matcher under veckan, men vi är väl förberedda på detta då vi är vana vid att spela mycket matcher tätt inpå varann eftersom vi spelar i många serier. Så fysen har gjort och gör stor nytta!

Scenariot 5-5, en minut kvar. Vem skulle isåfall vara den som kliver in och avgör matchen för just ert lag?

Emma S: Jag tror att Klara Loneberg skulle vara den som kliver in och avgör då. Dock finns det flera potentiella spelare som skulle kunna ta den rollen.

Emma A: Som alltid går vi in som ett lag och gör en stark laginsats. Men den som skjuter bollen i nätet är vår snabba och målfarliga Moa Rylander!

u18-pixbo-partille-28

Moa Rylander, en potentiell matchvinnare enligt Emma Altbrink. Foto: Christofer Axelsson. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar