Blåsvart ångar på i toppen: ”Hade inte förväntat mig något annat”

Sirius har en fin tradition i JAS under de senaste åren med slutspel flertalet gånger om. Även denna säsongen har man öppnat starkt och återfinns i gruppens toppskick.

Igår ställdes man mot Bro IK, en match som man på förhand var storfavoriter i. – Känslan inför matchen var bra, vi visste att om vi gör en bra prestation så kommer vi gå därifrån med tre poäng, och det gjorde vi också, säger Simon Aspnäs till bloggen.

Segern i sig var lagets fjärde och man har även ett kryss i derbyt mot Rasbo. Mer än godkänt med andra ord. – Våran inledning på JAS säsongen är väldigt bra och jag hade inte förväntat mig något annat än att vi skulle gå såhär bra, och att vi skulle vara svåra att slå.

Det var dock i den andra perioden som det lossnade ordentligt. Efter en klen 1-0 ledning när 20 minuter var spelade så hade man efter 40 spelade minuter, istället en 4-0 ledning. – I första perioden så var vi inte alls nöjda med vad vi hade åstadkommit, vi hade helt enkelt för dålig kvalité på allting vi gjorde, och utan en storspelande Andreas (Strömstedt) i målet så hade vi kunnat legat under den perioden. I andra så växlar vi upp några nivåer och då börjar målen ramla in och vi visar bitvis hur bra vi kan spela.

Till sist vann man med klara 7-1 efter ytterligare en liten islossning i den sista perioden.  7-1 är ett rättvist resultat med tanke på hur vi tog över och dominerade matchen i dem två sista perioderna och visade vilket lag som är bäst.

Det känns som att er grupp talar man inte så mycket om. Tror du att något/några lag från er grupp är såpass vassa att man kan nå Festen och slåss om medaljer?

– Jag tror och hoppas såklart att vi har en stor chans att nå innebandy festen, men annars så tror jag att om Rasbo och Bele Barkarby får det att stämma kan utmana om en plats till festen.

Vem har visat fin form under inledningen?

– Tycker hela laget har varit bra under inledning, men några som stuckit ut är våra målvakter Andreas Strömstedt och Jacob Pettersson som båda har sett riktigt fina ut under säsongs inledningen.

14691892_1129618813758576_4347928827369847809_o

Här hittar (?) Sirius Philip Ohldin målet under gårdagens match. Foto: Eva Ohlström.