JAS-bloggen
Listor

U19-truppen till EFT – JIK:s framgång fortsätter

Framöver ska så U19-landslagen spela EFT, som är förberedande inför VM på hemmaplan i maj, som då spelas i Växjö. Nu har Markus Puskala tagit ut sin trupp till EFT. Namnen och analysen finner ni nedanför.

Målvakter
Andreas Blom, Linköping FBC
Pontus Zarins, IBF Västerås

Backar
Olle Åhman, IBF Örebro
Emil Nilsen, Jönköpings IK
Patrik Burman, RIG Umeå IBF
Oskar Malmgren, Jönköpings IK
Hannes Karlsson, IBF Örebro
Oskar Hovlund, Linköping FBC
Filip Kalentun, Lindås IBK
Adam Hultberg, Åstorp/Kvidinge IBS

Centrar
Otto Weidman, Jönköpings IK
Adam Dahlqvist, Lindås IBK
Linus Holmgren, Umeå City IBK
Filip Björk, RIG Umeå IBF

Forwards
Mattias Jansson, IK Sirius IBK
Kasper Broby, RIG Umeå IBF
Kevin Haglund, Salems IF
Filip Wiklund, Fagerhult Habo IBK
Michael Jansson, Rasbo IK
Simon Hedin, Jönköpings IK
Kalle Bylund, Partille IBS
Jesper Colling, Karlstad IBF

Kommentar: Den här truppen har det mesta och lite till. Kvalitén som finns i Sverige överlag ska vara såpass hög så att oavsett vilket lag man ställer upp med, så är man guldkandidat och så även i detta fallet. Intressant att se att man på forwardssidan har fyra left och fyra rightforwards. En tydlig linje från kaptenerna där med andra ord.

Vilka saknas? – Överlag får jag säga att truppen i stora drag är relativt väntad. Som jag tidigare nämnt så har jag vissa namn jag redan efterfrågat vid Bosönsamlingen, som jag inte tror hade gjort bort sig i det här sammanhanget heller. Filip Cammerudh, är precis tillbaka från skada om jag har fattat det rätt, annars en målspruta och irrationell spelare som man gärna har i en trupp. William Westerdahl har gått starkt i Linköping, fått mycket beröm av bland annat Astbrant och tagit kaptensrollen i JAS-laget. En mycket talangfull back som likväl kunde haft en plats, men där konkurrensen på backsidan redan nu är otroligt tuff. Emil Lundmark är ett namn som borde vara med, sett till innebandykvalitéerna, men i nuläget så är det den fysiska biten som sätter stopp. Räkna med att han är aktuell framöver!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar