Segertåget rullar på, men: ”Inte riktigt kommit igång än”

HJ-grupp B är en grupp som inte så många talar om när det kommer till potentiella slutsegrare, men väl där finns det ett par lag som gått starkt under inledningen. KAIS Mora har visat stark form och har tagit täten i gruppen.

Under gårdagen så kom lagets fjärde raka seger, denna gången hemma mot Borlänge/Insjön. – En jämn match från början till slut. Väldigt segt från vårt håll tyvärr. Fick kämpa ur underläge hela matchen. Vi är aldrig i ledningen förens den sista minuten. En bra lagmoral och tre poäng helt enkelt, säger Moras Matteus Gavatin till bloggen.

Matchen slutade till sist 8-7 till hemmalaget, en tight och tuff match mot Borlänge/Insjön som tidigare hade tagit en seger i gruppspelet. – Tycker att båda lagen visar en bra offensiv. Vårt försvar brister en hel del och vi släpper till mycket lägen samtidigt som de var skickliga i offensiv zon. Resultatet är väl ganska rättvist skulle jag säga.

Lagen följdes åt matchen igenom rent resultatmässigt, men det var bortalaget som i stort sett hade ledningen under hela matchen, fram till avslutningen. – Som sagt så var defensiven svajig. Om vi skulle hållit tätt bakom skulle det blivit en betydligt enklare resa. Nu fick vi kriga rejält för vinsten. Vill hylla Simon Wigstrand som var het och tog oss tillbaka in i matchen tre gånger om med sitt hattrick.

Den som smällde in ledningsmålet, 8-7 målet, var ingen mindre än Gavatin själv, med lite mer än minuten kvar att spela av den tredje perioden. – Alltid skönt att avgöra. Speciellt i ett derby och en match som den här. Det går väl till så att vi bryter bollen på vår planhalva och Emil Hedström serverar en fin macka fram till mig som kommer helt fri med målvakten och det är bara att lägga in den.

Ni har nu fyra raka segrar. Är er grupp svag eller är ni såpass vassa i år?

Jag har ingen större koll på hur vår grupp står sig mot de andra men vi är ett starkt lag och ska nog kunna mäta oss med de bästa från de andra grupperna.

Vad är du mest nöjd med rent lagmässigt efter de första fyra omgångarna?

– Vi har inte riktigt kommit igång än, men vi har som sagt fyra segrar på lika många matcher. Vi har gjort det som krävts i alla matcher och hoppas vi kan bli ännu lite vassare.