Lyckades inte resa sig efter smällen: ”Saknade lite skärpa”

Sörmlandslaget Trosa Edanö är ett bekant lag inom Juniorallsvenskan och så även i år. Kampen om slutspelsplatserna var man inte nära under förra säsongen och även i år har det börjat tufft.

I mitten av förra veckan åkte man på en riktig stjärnsmäll hemma mot Nykvarn där man förlorade med hela 3-12 och under söndagen tog man emot Ledbergs hemma. – Den var tung och även om Nykvarn är ett väldigt skickligt lag tror jag vi hade kunnat hålla ner siffrorna med ett antal mål om vi hade hållit oss till vår gameplan. Men vi laddade om som vanligt och var bara extra taggade på att ta tre poäng för att haka på i topp 3-4, säger lagets Filip Fagernäs angående stjärnsmällen.

Ledbergs var som det nämndes ovan, laget man mötte under söndagen, en ny bekantskap för Trosa Edanö. – Ska jag vara ärlig visste jag själv inte mycket alls förutom var de låg i tabellen och vilka matcher de spelat. Men självklart visste vi att det skulle bli tufft eftersom det bara är bra lag med i Juniorallsvenskan.

Från början var det full fart framåt. När den första perioden var slut så hade hela sex bollar hittat in i nätmaskorna och ställningen var 3-3. – Det var ingen match där det var två lag som kände på varandra från början utan det var full fart från första minuten. Vi ställde upp annorlunda i försvaret till skillnad från matchen mot Nykvarn vilket öppnade både framåt och bakåt för vår del.

Den andra blev målsnålare, men det blev till sist hemmalaget Trosa Edanö som gjorde periodens enda mål och därmed hade man ledningen med 4-3 inför den avslutande perioden. – Känslan var bra och vi kände att vi hade kontroll på matchen, vi skapade även massvis av lägen i varenda byte när vår heta andra kedja var inne. Vi skulle fortsätta tugga på så som vi gjorde och kanske få in någon eller några fler bollar men det viktigaste var att lägga fokus på försvaret och behålla ledningen.

I den tredje var det dock Ledberg som först kvitterade och sedan även tog ledningen, drygt halvvägs in perioden. – Vi slarvade lite i markeringen och blev ibland för passiva. Ledningsmålet dem sedan gör är väldigt väldigt tursamt där bollen studsar och skruvar sig och inte studsar rätt för vår målvakt Edwin, som annars är en vägg i målet.

Ledberg tog alltså ledningen med 5-6 och det var ett resultat som stod sig perioden ut. Trosa Edanö jagade en kvittering, men lyckades inte och fick därmed se sig besegrade. – Det vi saknade var lite skärpa i avsluten men en hel del tur också, vi hade några riktigt farliga chanser och matchen kunde lika gärna slutat lika eller vinst för oss. Lite orättvist resultat enligt mig men Ledberg stod upp bra och lyckades till slut också ta de viktiga tre poängen.

Efter fyra spelade matcher så har laget nu en seger, men även tre förluster, vilket gör att man befinner sig i de nedre skikten i gruppen. – Självklart har man så höga målsättningar som möjligt men vårt mål är att hamna på 3-4 plats bakom Linköping och Nykvarn som absolut måste räknas som en av de bästa lagen i Juniorallsvenskan. Därför var just en förlust som denna mot Ledberg väldigt surt, men det ska spelas en del matcher till och vi får se till att plocka dessa viktiga matcher nu.