Förlust efter trög start: ”Snackade mycket om det innan”

Telge/Järna är ett av lagen i damernas D-grupp, kombinationslaget som är nya inför i år. Man inledde med att besegra Sköndal med uddamålet i en tuff fight, men i omgång två blev det tuffare.

Då ställdes man mot IBF Linköping på bortaplan, ett lag som slog Tullinge med 7-2 i sin premiär.Inför matchen kändes det jätte bra. Vi var taggade på att få möta ett lag som spelade på ett liknade sätt som oss, säger Telge/Järnas Vendela Ericsson till bloggen.

Det började dock tungt och efter den första perioden så var det hemmalaget Linköping som hade gått upp till en 2-0 ledning. – Vi var absolut inte med från start, konstigt eftersom det var en sak vi snackade mycket om i omklädningsrummet innan matchen började. Vi vet hur tungt det blir annars att komma ikapp vilket visade sig i slutet på tavlan.

Man lyckades reducera i den andra perioden, men kort därefter klev Linköping upp i en ny tvåmålsledning. – Jag vet inte exakt vad det var som saknades, det kändes som vi aldrig riktigt kom igång, vi satte inte heller våra chanser till kvittering.

I den tredje visade man upp ett starkt spel i ”specialteams”, där man reducerade i sitt eget powerplay och även lyckades reda ut spel i boxplay, två gånger om. – Vi har tränat en del på PP/BP, inte jätte mycket. Men vi gjorde det riktigt bra under matchen.

Förlust med 5-2 till sist, men känner du att ni kan ta med er något hem till nästa match?

– Absolut kan man ta med sig något från förluster. Efter denna förlust fick vi med oss att vi måste vara med från start och de gäller att ge 100% i varje byte. Sen självklart hur mycket bättre det känns med en vinst, vi alla är riktiga vinnarskallar.

Hur ser målsättningen ut i fortsättningen?

– Målsättningen är självklart att fortsätta träna vidare. Vi är ett nystartat lag men de känns ändå som vi börjat förstå varandra och vårt nya spelsystem. Det blir revansch mot Linköping nästa gång på hemmaplan vilket vi ser fram emot.