JAS-bloggen
Intervjuer

Tog tredje raka: ”Kände ingen oro”

En aktiv söndag i herrarnas C-grupp, där fyra matcher har avverkats. Västerås begav sig till Hagfors för att försöka hämta hem tre poäng, vilket man till sist lyckades med efter en kontrollerad avslutning.

Laget har inlett med två segrar och jagade därmed en tredje seger. – För att hänga med i toppen kände vi oss tvingade att hämta hem tre poäng, säger Jesper Nilzen till bloggen.

Hagfors som tappat en stark kull med spelare födda 1997 inför den här säsongen och på pappret, är något svagare än tidigare. – Vi har mött Hagfors tidigare i år och vunnit klart,därför var vi tvungna att fokusera lite extra för att inte underskatta dem.

Den första perioden blev målrik, där Västerås till sist kunde ha ledningen med 2-3. – Det kändes att första perioden var onödigt jämn, vi borde haft en större ledning utifrån spelet och våra målchanser.

I den andra perioden så kunde man två gånger om klara av spel i boxplayformen för att sedan göra 2-4 målet inför den tredje. – Jag kände att vi hade hyfsad kontroll över matchen trots två BP. För att de inte skapade så många målchanser. Jag kände ingen oro för att vi skapade så mycket målchanser och hade bra fart genom hela perioden.

Till sist vann man matchen med 2-6 via mål av Benny Stenberg och Simon Wesslund. – Vi är jätte nöjda med att vi tog hem tre poäng. Skönt med en seger när man har tre timmars bussresa framför sig.

Segern var lagets tredje och man hänger därmed på Örebro i toppen, även det ett lag som inlett med bara segrar hittills – fyra till antalet. – Vår målsättning är att komma topp tre, därför är vi jätte nöjda med tre raka segrar.

14435245_335159446831942_3055800042400171062_o

Nilzen, en av Västerås poängstarkaste spelare i inledningen. Foto: Felicias Sportfoto. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar