JAS-bloggen
Intervjuer

Pelle Hansson: ”Gäller att vara med från start”

Nykvarn har en nästintill intakt trupp sett till fjolåret. Ett par namn har försvunnit på grund av åldern och tillkommit har bland annat Pelle Hansson och Liam Arvidsson gjort för att nämna två namn.

Hansson som förra året tillhörde Salem/Telge i JAS och samtidigt spelade division 1 med just Telge. – Första tiden i ”Nyken” har fungerat bra. Jag kände majoriteten av laget innan jag kom hit i och med att jag spelat i Telge med vissa, samt spelat i olika sammanhang med andra som selected och distrikt. Visst var det lite ovant spelmässigt eftersom de spelar lite annorlunda än vad jag är van med, men känner att jag kommit in i det ganska snabbt, säger Hansson om sin första tid i Nykvarn.

Laget har inlett med tre raka segrar, där man bland annat slog KFUM Norrköping i en tuff premiär. – Jag tycker vi hade kunnat stänga matchen mot Norrköping för ha sluppit några nervösa minuter i slutet då de knaprade in. De två senaste matcherna mot bergs och Trosa tycker jag att vi har kontrollerat  matcherna utan större problem. Så sammanfattningsvis har vi väl startat väldigt bra.

Trots det, så finns det saker som man kan förbättra. – De vi kan förbättra är främst passningsspelet, framförallt bolltempot o koncentrationen kan bli bättre.

Under söndagen så väntar ett riktigt toppmöte. På hemmaplan tar man emot FBC Linköping, även det ett lag som vunnit sina tre inledande matcher och två lag som gick tuffa matcher redan förra säsongen. – Vet att Linköping är ett riktigt bra lag så det gäller för oss att vara med från start och ligga tight i försvaret, när de rullar boll, vilket de är väldigt vassa på.

Är det någon speciell ”match-i-matchen” som kommer bli extra intressant och som kan vara avgörande för utgången?

– En bra målvakt är alltid viktigt, just i denna match tror jag att det blir en match i matchen mellan målvakterna. Vi har två väldigt bra målvakter och jag vet även att Linköping har en bra målvakt.

Vem i ert lag behöver man se upp lite extra med?

– Lukas Svensson, en som Linköping borde se upp med!

14608750_668185590007636_6433461039172745426_o

Hansson, nummer 29, ställs mot tuffa FBC Linköping under dagen. Foto: RG Foto-Media.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar