JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Zachau/Huovila: ”Viljan är avgörande faktorn”

Under söndagen så väntar ett intressant möte nere i Skåne när FCB Helsingborg tar emot Åstorp Kvidinge. Två spelare som känner till lagen väl är Hobbe Zachau och Joel Huovila, som inför den här säsongen har tagit steget över till motsatt klubb. Zachau numera i Helsingborg och Houvila i Åstorp.

Match mot er gamla klubb. Hur är känslan inför?

Hobbe: Ska bli oerhört kul att lira. Klart det är en speciell känsla att möta sina gamla lagkamrater, men när väl matchen börjar så är det inget man tänker på. Det kommer bli en stenhård kamp i 60 minuter.

Joel: Det ska bli riktigt kul att lira mot FCH, det är en speciell känsla såklart.

Ni inledde med varsin seger. Hur tycker ni premiären var?

Hobbe: Själv spelade jag inte, satt på läktaren och tittade på. Precis kommit tillbaks och börjat träna efter 6 veckors skadefrånvaro. Men det var en jämn match mot Malmhaug som stod och vägde länge, innan vi gjorde ett ryck i sista perioden och kunde vinna med 4-7.

Joel: Vår premiär var helt okej. I två perioder spelar vi bra, speciellt i 2:a. Där vi visar hur bra vi verkligen är. Sen i 3:e vet jag jag inte vad som händer. Vi är inte alls med i matchen medans Landskrona gör det bra och förvaltar sina lägen. Dem sista minuterna visar vår box och Simon en jäkla vilja när vi står upp som vi gör.

På andra sidan står ett bekant lag. Vad tror ni att era motståndare kommer bjuda på?

Hobbe: Åstorp tillhör precis som vi toppen av jas-gruppen. Så det är inget snack om att det är ett bra lag vi möter. Tycker åstorp visade i de två första perioderna mot Landskrona vad de går för.

Joel: Har inte sett nån match med deras JAS-trupp än men dem kommer säkerligen bjuda upp till ett bra tempo o härliga närkamper.

Vem slår ni helst en tunnel på om ni får chansen?

Hobbe: Hitta luckan mellan benen på Simon Ivarsson i kassen skulle inte varit fel.

Joel: En tunnel på Rasmus Stoltz hade inte varit fel.

Vad kommer avgöra matchen?

Hobbe: Laget som vill mest kommer vinna matchen. Som sagt kommer det bli tuff fight. Men det lag som klarar av den mentala biten bäst kommer gå hem med tre poäng.

Joel: Tror det kommer bli en jämn match, då brukar viljan vara den avgörande faktorn.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar