JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från gårdagens HJ-matcher

Igår så kunde Sportlife/Marstrand ta en stark seger på bortaplan mot FBC Aspen/Floda med 4-7 och Tullinge som smugit med i toppen i D-gruppen, fick "bara" med sig en poäng hemma mot Telge. Till sist så vann Skälby på hemmaplan mot Lindesberg. Såhär säger spelarna i efterhand.

Robin Pagoldh, Sportlife/Marstrand: Vi kom till matchen med bra självförtroende med 4 poäng på 2 matcher men vi visste samtidigt att de skulle bli en tuff match, vi börjar matchen med mycket boll och de resulterar i 1-0 i powerplay sex minuter in i matchen. Efter de vaknar Aspen/Floda och kvitterar en minut senare och fortsätter trycka på vi spelar riktigt bra defensivt och kontrar in 2-1 några minuter senare, efter det så är de Hawaii innebandy perioden ut. När vi går ut i period två är de ett helt annat Kungälv, vi sätter allt vi snackat om i pausen och de resulterar i 3-1 i powerplay vi forsätter att trycka på och är väldigt nära 4-1 men istället får Aspen/Floda upp bollen och vi tar en onödig utvisning och under powerplayet gör Aspen/Floda 3-2, vi tar och lugnar ner det igen och spelar riktigt bra vilket resulterar i 4-2 i powerplay och sen kontrar in 5-2. Period tre startar med att vi får en utvisning men vi spelar ett riktigt bra boxplay och klarar av de numerära underläget galant, efter det tar Aspen/Floda över mer och mer och trycker på för en reducering men återigen kontrar vi snyggt in 6-2 efter 10 minuter in i tredje, efter de trycker Aspen/Floda på och tar ut målvakten och trycker in både 6-3 och 6-4 men efter de dödar matchens bästa spelare Alexander Frithiofsson in sitt tredje mål för kvällen vilket resulterar i 7-4 och en härlig trepoängare, måste också berömma våran kapten Victor Olsson som aldrig slutar kämpa.

Niklas Granevi, Tullinge: De kommer en utvisning tidigt i matchen för Telge och vi gör mål i PP. Vi får ftra raka utvisningar i första perioden men lyckas hålla dom borta från att göra mål. Vi gör 2-0 tidigt i andra perioden så vi slappnar av och dom hänger tre snabba. I början på tredje perioden får vi en utvisning och Fredrik Morberg gör en drömkasse i BP. De är jämt i sista perioden vi tar ledningen sen tar dom tillbaka ledningen igen och vi kvitterar och sedan gör vi 6-5 när de är 20 sekunder kvar. Telge lyckas göra 6-6 8 sekunder efter vårat mål och matchen slutar 6-6.

Erik Persson, Skälby: För det första steppar vi upp oss rejält från matchen mot Skoghall. Bode defensivt och offensivt. Vi får en bra start i den första perioden när Lucas Ojala fipplar in två och jag lyckas trycka dit en på något vänster. Period två blev rätt hackig med utvisningar då och då men vi löser det bra med att gå +1 på tre boxplays. I den sista perioden håller vi ifrån mer eller mindre när de försöker pressa vilket öppnar upp för oss och leder till två straffar. Liam Pettersson förvaltar en av straffarna mycket läckert och den andra mycket oläckert. PP:t som blir efter det är under all kritik men jag får någon typ av friläge precis efter det och sätter spiken i kistan. Sammanfattningsvis kan man säga att det var en lagom-match där vi är det bättre laget. En stor eloge till 01:orna Anton Persson, Hampus Enlund och Mattias Lindfors som spelar från start och gör det riktigt bra rakt igenom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar