Kommentarer från kvällens DJ-matcher

Under fredagskvällen avverkade fyra matcher i JAS. Lindome slog Sportlife/Kungälv, Warberg tog tre poäng borta mot Lindås, vilket även gällde för Åstorp borta mot Engelholm. I den sista matchen så fick Trosa Edanö och Sköndal, dela på poängen. Såhär säger spelarna i efterhand!

Cassandra Persson, Åstorp Kvidinge: Som vanligt när det är dags för att möta Ängelholm är det en del nerver och alla är väldigt taggade. Ibland leder det till att vi inte spelar det spel som vi kan. Men idag tyckte jag att alla gjorde det riktigt bra. Vi hade otroligt många chanser och fint spel. Alla kom hit med en fantastisk inställning och det visade vi även på och utanför planen! Det syntes verkligen att alla ville komma hem med tre poäng idag. Efter ett konstant tryck mot dem resulterade matchen med en 6-0 seger!

Nikki Jarhult, Warberg: Jag tycker vi inleder matchen bra vilket resulterar i stor bollinnehav. Lindås jobbar på bra men vi lyckan finna ytor som vi utnyttjar på bästa sätt. Vi vinner första perioden med 1-3 där Lovisa Svensson och Jonna Bergemyr är målskyttar, två mål där vi spelat bra till det är dags för avslut. Andra perioden är jämnare och slutar 0-0, där vi har många chanser men har väldigt svårt att få in bollen. Tredje perioden är igång och vi har gått ner iss ännu mer, slarviga passningar, inte med i alla närkamper osv.. Vi lyckas få i 4-2 genom Malou Forsgren vilket var skönt då Lindås hade gjort 3-2 lite tidigare. Vi sliter och jobbar oss igenom hela matchen och sammanfattningsvis så är det en match med mycket bollinnehav och många chanser där vi dock har svårt att få in bollen. En kul match och en rolig premiär måste jag säga!

Johanna Turesson, Trosa Edanö: Matchen började med att vi tog övertaget och gör mål efter 56 sekunder genom Cilla Wemmer. Vi fortsätter styra spelet och med två sekunder kvar av första perioden gör jag mål så vi får en 2-0 ledning. I börjar på den andra perioden får vi en 3-0 ledning efter 2:44 genom Amanda Svärd. Efter det får vi lite dåligt fokus och gör misstag som Sköndal tar vara på och hamnar på farliga målchanser men får inte in den förrän 19:14 i andra perioden. Inför tredje perioden har vi en 3-1 ledning. Det är en jämn period och Sköndal har verkligen jobbat sig upp i matchen. Båda lagen har bra målchanser. Sköndal gör ett snygg PP mål. Och sedan ett snabbt mål efter det. Matchen slutar 3-3 efter fulltid. Det var en match med högt tempo. Sköndal jobbar sig riktigt bra in i matchen med endast 10 spelare och vi tappar lite fokus. Vi ser fram emot nästa möte mot dom.

Linnea Gustavsson, Lindome: Det var en match med mycket fart men där jag ändå tycker att vi hade övertaget och spelet mestadels och där dem försöker kontra när läge ges. Dem pressar våra backar högt och tvingar oss ta snabba beslut vilket jag tycker vi löste bra i stora delar av matchen. Vi skapade mycket lägen framåt men dem hade en grym målvakt som tog de mesta skotten men vi lyckas ändå göra 4 mål vilket vi inte ska vara missnöjda med! En bra start på säsongen och kul att äntligen vara igång med JAS, lite extra speciellt då det är min första säsong i JAS.