JAS-bloggen
Intervjuer

Sista lag i gruppen att kliva in: ”Frustrerande”

Nere i Skåne så ställs Höllviken mot Malmhaug under fredagskvällen, en tuff drabbning mellan två lag som troligtvis är med och slåss om slutspelsplatserna i slutändan.

För Höllviken så är det dock premiären som stundar, där alla andra lag har gjort minst en match. – Känns oerhört spännande att kliva in i årets JAS-serie, att dessutom göra det som favoriter är helt nytt för oss och något som antingen kan höja eller förstöra oss. Att alla andra gjort minst en match är väl framförallt frustrerande då man bara velat köra igång, säger Höllvikens Linus Bergström till bloggen.

För Malmhaug däremot är det andra matchen. Man inledde med att förlora hemma mot Helsingborg och är säkerligen revanschsugna. – Kom ganska oväntat att de skulle förlora den matchen, de är ett duktigt lag kollektivt men saknar kanske en tydlig ledare. De kommer bjuda upp till dans och att möta Malmhaug är alltid tufft.

Förväntad matchbild, hur kommer den se ut och vart vill ni styra den så att säga?

  • Mycket svängigt spel, tror vi kommer äga mycket boll mot ett Malmhaug som kommer backa hem och vänta på misstag. Har vi tålamod i 60 minuter och inte bjuder på kontringar så har vi vunnit mycket.

Nere i Skåne så ser många Höllviken som gruppfavorit vilket är förståeligt. 98-kullen är stark och man ska kunna stå för fina prestationer. – Vi har alltid varit en bra årskull med oerhört många bra spelare så det är konstigt att folk börjar inse det nu, men det är också något som varit bra för oss. Tidigare har vi slagit från underläge i JAS men nu när vi är favoriter känner man lite press och det återstår att se hur vi hanterar den. Skickligheten kan ta oss till SM-guld, men det är det mentala som kommer vara extra viktigt i år.

Vem kommer vara extra het och visa att det här är hans år?

– Vi har väldigt många kandidater men jag måste säga Gustav Franzon. Vi har också en 01a vid namn Albin Sundgren som kan bli hur bra som helst.

21620190963_27df12d218_z

Framöver stundar möten mot Helsingborg, men först nu väntar Malmhaug för Höllviken. Foto: Jonas Kihlman. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar