Trots två segrar: ”Vi står för en svag insats”

Stanstad tillhör ett av topplagen i sin sydliga grupp och man har inlett prickfritt. Två segrar är lagets facit och det är inte helt oväntat heller sett till gruppens utseende.

I den första fighten besegrade man Värnamo i en tuff match med 5-3 innan man i sin andra match slog Lund/Åkarp. – Matchen mot Värnamo var en bra, fartfylld och välspelad match, där jag tycker vi vann rättvist! Gårdagens match var av en helt annan karaktär, därför var det inte särskilt mycket vi kunde ta med oss. Känslan inför matchen var att vi var favoriter och därav var målsättningen tre poäng!  säger Stanstads Karolina Jansson till bloggen.

Matchen vann man till sist med stabila 7-2. – I helhet var matchen väldigt avslagen med lågt tempo, dock tre viktiga poäng inkasserade.

Det var en stark förstaperiod där man ryckte till hela 0-5, som gav laget starten man behövde för att säkra segern. – De inledande tio minuterna var tröga, och det var inte förrän i andra halvan av första perioden vi tryckte på med fem mål.

Period två och tre blev sämre rent målmässigt. Vad tycker du om de perioderna och är det lätt att man ”slår av på takten” när man leder så stort?

• Period två och tre var sämre spelmässigt också! Vi blir bekväma och slog helt klart av på takten, vilket även speglar periodresultaten.

Vem tycker du förtjänar lite extra beröm?

• Skulle inte säga att någon höjer sig över mängden. Vi står för en svag insats, men är i alla fall nöjda med tre poäng!

Stanstad nådde Innebandyfesten i våras och det är ditt man siktar igen, där chansen gånger två finns. – Det är klart vi vill till Festen, men vägen dit är lång! Vi har dock två chanser, då vi även är i regionsslutspel i DJ18!