JAS-bloggen
Intervjuer

Samarbetet slutade med seger: ”Aldrig tränat ihop”

Förra året kombinerade RIG med Röbäck, men inför den här säsongen har man valt en något starkare partner. IBF Dalen är laget som nu den här säsongen kommer att kombinera med RIG och på pappret, ett starkt lag.

Under gårdagen så gjorde man premiär och såhär säger Mira Sandström, till vardags i IBF Dalen, om samarbetet. – Vi har faktiskt aldrig tränat ihop utan endast haft ett möte i förrgår, trots det tycker jag vi har fått ihop laget bra efter förutsättningarna. Det är klart det känns ovant men tycker alla har bidragit med att få ihop laget och vi visar ändå att vi är och ska bli ett bra lag.

Under tisdagskvällen så mötte man inga mindre än IKSU, ett derby med andra ord. – Det är klart det är speciellt, det är trots allt ett Umeå-derby. Det blir lite extra när det nu är tre lag fast i två från Umeå men det är alltid svinkul med dessa matcher!

Och tre poäng blev det även dessutom. Slutresultatet skrevs till sist 4-2 för hemmalaget. – Personligen tycker jag kanske inte det var den bästa innebandymatchen från något håll. Tycker dock vi gör en hyfsat bra match, vi slarvar lite och det blir stressigt när vi inte riktigt vet vart vi har varandra men det är ju inte konstigt. IKSU är ett bra lag, men jag tycker vi kämpar på hela vägen, stunder av matchen spelar vi bra och vi visar att vi alla är duktiga innebandyspelare samtidigt som vi visar en jäkla vilja att vinna.

Det satt dock långt inne och viljan fick man ta fram. Först i den tredje perioden vände man och vann. – Vi sätter försvaret bättre och lyckas få in några bollar och som jag sagt här över visar vi viljan att vinna.

Överlag, vad kan ni ta med er och bygga vidare på, samt vad kan ni förbättra?

– Från spelet tycker jag vi ska ta med stunderna vi våga lira boll men samtidigt vågar ta avslut, tycker dock vi måste dra upp tempot och våga ännu mer sen att vi fortsätter med att snacka och behålla viljan att vinna.

Det ska tilläggas att det finns ett visst sparkapital – samtliga spelare från RIG deltog inte, bland annat Sandra Svärd, Ellen Bäckstedt och Jonna Stenvall. – Precis, det är två riktigt bra lag med mycket bra spelare och jag tror vi kommer bli riktiga vassa i år.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar