JAS-bloggen
Sammanfattningar

Senaste i JAS – veckan som gått

Det är skönt att grupperna har börjat sätta sig något. På HJ-sidan är vi ett par omgångar in och de flesta lagen har spelat minst en match, vissa till och med tre. På DJ-sidan är nästintill samtliga lag igång, där dock RIG/Dalen vs IKSU spelar sin första ikväll.

Vi startar med HJ-grupperna och kan i D-gruppen se att inte helt oväntat de förmodade lagen placerat sig i toppen. Salem, Djurgården, Huddinge och Farsta, men även Tullinge som dock utöver sin inledande tunga skalp mot Huddinge har fortsatt att övertyga.

Farsta, Djurgården, Tullinge och Älvsjö är några av lagen som kryssat mot varandra och därmed kan det bli ett getingbo i toppen. Viktig match under morgondagen stundar mellan Farsta och Huddinge. Just mot Djurgården så räddades Farsta av tre sena mål under matchens sista två minuter.

KFUM Norrköping reste sig efter sin inledande förlust mot Nykvarn och 6-1 hemma mot Bergs är stabilt, ett Bergs som nu mött FBC Linköping, Nykvarn och KFUM under sina första tre matcher. Tufft spelschema och inte helt oväntat – tre förluster. Poängen lär dock trilla in där framöver när man möter motstånd av mer lämplig grad.

Ledbergs fick en fin premiär när man slog Solfjäderstaden på hemmaplan, men lika fort så kom man ner på jorden igen när man inte lyckades rå på Onyx på bortaplan. Ett Onyx med duktiga spelare födda 00 bland annat som kan stå för härliga insatser. FBC Linköping har inte helt oväntat tre raka segrar och den sista kom mot Linköping Ungdom i derbyt, 4-7 till sist. Siffror som jag personligen hade väntat mig att de eventuellt skulle kunna vara större då FBC för första gången mönstrade två kedjor i JAS-spelet.

Lindås offensivlusta är något som redan på förhand blivit bekräftat på många håll och 25 gjorda mål har man nu på de tre första fighterna där man även mött Warberg bland annat. En tung förstafemma och en bra bredd i övrigt gör att man kan mala ner sitt motstånd och den där nye Roope Pajaanen som jag nu fick bekräftat, fortsätter att göra poäng.

Mölndal/Frölunda vann sin premiär i aktiviteten och higlights från den matchen finns på youtube. Har ni inte sett dem, se dem! Daniel Emilsson är fullkomligt stekhet och står för ett par härliga baljor och David Siitonen visar sin klass vid sina två mål. Även om laget kanske får tufft att nå slutspel i slutändan så finns det ett par individualister som håller bra klass och kan kliva fram och avgöra.

Täby har inte alls levt upp till de förväntningarna som i alla fall jag hade på laget på förhand. Tre raka förluster och den starten hade nog inte många räknat med. Visserligen relativt tufft motstånd, men mer hade man väntat av laget. I toppen är det istället Sirius som gått starkt och tagit tre segrar mot Hässelby, Åkersberga och just Täby. Starkt!

A-gruppen har ”släpat” något, men alla lag förutom IBK Luleå har nog gjort sin första match. RIG Umeå, Gamla Stan IBK och Sundsvall Ungdom var de tre lagen som gick segrande ur sina premiärer och just dessa tre med Umeå City, är lagen som jag tror på i topp. Sundsvall Ungdom som tog en tung skalp mot just City i den första omgången. Lukas Sjöblom med sju mål i premiären för RIG, galet!

Om vi kort ser till B-gruppen så har KAIS Mora, Falun Ungdom och Gävle börjat starkast. Dock lite frågetecken på motståndet som t.ex. KAIS och Falun har mött och det återstår att se när man ställs mot varandra, vilka som egentligen är hetast.

Åt Kalmarhållet så har både Kalmarsund och CL 98 dragit igång med varsin seger. Två lag som ställs mot varandra snart och då lär det bli lite extra spänning med tanke på att CL 98-spelarn förra året återfanns i just Kalmarsund. Spännande att följa! I den gruppen väntar på att Vöikers ska göra sin första match, vilket även gäller nere i Skåne och för Höllvikens räkning.

Om vi ser till DJ-sidan och C-gruppen så har Bele Barkarby två raka segrar, ett lag med en enormt duktig kull född 1999 och man lär aspirera på den förstaplatsen. Skoghall slog Karlstad Ungdom med 4-2, vilket kan tyckas något oväntat, men om man ser till namnen som inte deltog för Karlstad så blir det mer förståeligt. Återstår att se hur Karlstad väljer att prioritera JAS framöver?

Värnamo som inledde med en storseger stötte på betydligt starkare motstånd i omgång två när man mötte Stanstad på bortaplan. 5-3 förlust där Stanstad tog ledningen med 4-3 med enbart ett par minuter kvar av den tredje perioden. Tight match och inte helt oväntat när just dessa två lagen ställs mot varandra.

B-gruppen som är en grupp som jag personligen har väldigt dålig koll på, blir därmed extra intressanta att följa. KAIS Mora tog emot kombinationslaget Hagunda/FBC Uppsala på hemmaplan, två lag som jag personligen via kontakter och inside, siat lätt om att de kan återfinnas i toppen. Bortalaget från Uppsala återvände hem med alla poäng där Mora spelade utan Moa Gustafsson och Moa Andersson, två nyckelpjäser som det återstår att se hur man matchar. Just den här gruppen följer vi mer med spänning framöver!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar