”Lillebror” inledde med tre poäng: ”Vi ska se och lära”

CL 98 IC är i herrarnas K-grupp nya inför den här säsongen även om föreningen i sig inte är ny. Förra året hade man enbart herr samt ett par ungdomslag, men till den här säsongen har ett gäng spelare från Kalmarsund tagit steget över för att bilda JAS-laget. Spelarna är till största delen födda 2000, men även några födda 1999, spelare som tillhört CL 98 säsongen 14/15 senast.

I lördags gjorde man sin premiär, då hemma mot Carlscrona. – Våra målsättningar för vår historiska JAS säsong har varit att se och lära hur de är på den här nivån. Vi har ett väldigt ungt lag och ville testa på att möta de bästa lagen. Vi har ett väldigt ungt lag, så vi ser detta som en lärorik säsong som vi ska ta nytta utav i framtiden, säger lagets Kevin Sandebäck till bloggen.

Carlscrona i premiären, ett motstånd som enligt bloggen inte tillhör det förväntade toppskiktet den här säsongen, men Sandebäck ser det annorlunda. – Vi ser Carlscrona som topp tre favoriter i vår grupp, för att dem hade ungefär samma lag förra året i JAS och de har varit uppe och känt på denna nivå tidigare. Vi gick in i matchen som ”underdogs” där vi hade allt att vinna. De var Carlscrona som var favoriter så vi ville bara gå ut och spela vårt spel. De kändes bra att börja mot ett bra lag direkt eftersom att vi fick känna på nivån direkt och ingen visste vilka vi var innan matchen.

Efter den första perioden så var man dock i ett 1-2 underläge, där just Sandebäck var den som hade reducerat för CL halvvägs in i perioden. – Vi släppte in två väldigt billiga mål direkt i första perioden där ett kom på frislag och ett självmål, sedan får vi in 1-2 som var ett väldigt viktigt mål mentalt. Första perioden var jämn, men jag tycker inte vi kommer upp i vår riktigt nivå vilket kan bero på lite premiär nerver.

Samme Sandebäck stod sedan för de två enda målen i den andra perioden, vilket betydde ledning och ett äkta hattrick. – 3-2 målet är jag mest nöjd med, vi gör det i powerplay där vi får ett bra rull och sedan hittar Jonathan Karlberg mig på bottre ytan och då var de bara smälla in den. 3-2 målet var väldigt viktigt för matchen.

Den tredje vinner man till sist med 4-2, vilket gör att man spikade resultatet till 7-4 i slutändan. – Vi gör två nya powerplaymål och vågar släppa loss lite mer, vi spelar rakare och vågar gå mer på mål.

Ni har ett relativt ungt lag och är nya. Tror du lagen kommer underskatta er framöver?

Ja de tror jag dem kommer göra. Som sagt de är inte många som har koll på vilka vi är eftersom vi är nya.

Matchen mot just Kalmarsund kommer självklart bli lite extra speciell då man tillhörde samma förening förra året. En match som stundar snart. – Vi möts redan i den andra omgången, och de ska bli väldigt kul att möta en av favoriterna till JAS-guldet. Vi tränar tillsammans på akademin i Kalmar och vi spelade även en säsong där förra året, så vi känner varandra bra.