JAS-bloggen
Intervjuer

Nära poäng efter stark avslutning: ”Oerhört nära”

Skånegruppen liknar fjolårets upplaga och lagen där nere känner till varandra väl. Ett par spelare har tagit kliv över till rivalen, men gruppen känns oavsett det, intressant.

Under söndagskvällen så var det dags för Landskrona att göra sin första match när man på bortaplan mötte Åstorp, ett ”nytt” Åstorp som under framförallt de två senaste säsongerna, byggt mycket på sin duktiga 97-kull. – Det kändes positivt inför matchen och jag tycker inte vi hade något att förlora då vi mötte ett topplag som har pressen på sig att vinna sina matcher, säger Landskronas Mattias Persson till bloggen.

Landskrona tog en tidig ledning, men på mindre än en minut hade Åstorp vänt till 2-1 och i slutet av perioden kom även en 3-1 ledning för hemmalaget. – De inledande minuterna gör vi bra, får också med oss ett mål. Spelar ganska kontrollerat och släpper till lite. Sedan är det precis som vi blir bekväma och förlorar närkamper över hela banan. Då är dem vassa och det straffade oss.

I den andra perioden så kunde Åstorp utöka sin ledning ytterligare när man efter tre raka mål, hade ledningen med hela 6-1 när den perioden var över. – Åstorp pressar tillbaka oss och vi har svårt att komma ur pressen. Det är precis som vi har parkerat skorna i omklädningsrummet efter pausvilan, tyvärr straffar det oss idag.

Dock skulle man stå för en ordentlig uppryckning och i den tredje perioden hittade man rätt. Fyra gånger om kunde man reducera och man kom alltså upp till 6-5 underläge. – Vi säger till varandra i omklädningsrummet att vi ska vinna den tredje perioden. Vi går ut som ett helt annat lag och äger egentligen hela perioden. Vi får ett tidigt mål på frislag och därefter får vi ett helt annat flow som gör att de skott vi skjuter går in.

Hade en delad poäng varit rättvist?

– Det är oerhört nära att vi får in 6-6 målet när vi får ett powerplay där i slutet. De räddas av deras duktige back Adam Hultberg när han räddar målet med skon. Men tyvärr var uppförsbacken lite för stor efter att ha legat under med 6-1 inför sista perioden.

Vad kan ni ta med er till nästa match?

– Jag tycker att vi kan ta med oss den tredje perioden där vi etablerar ett bra anfallspel och pressar tillbaka Åstorp. Hela laget är fruktansvärt revanschsugna inför matchen på tisdag mot Engelholm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar