JAS-bloggen
Intervjuer

Fjolårets underdog blir favorit: ”Inget vi tänker på”

Under säsongen 15/16 så kunde ett relativt ungt Kalmarsund ta sig hela vägen till Innebandyfesten i Växjö och Fort Knox. Väl där så kunde man inte vara med och slåss om guldet, men trots det en fin genomförd säsong. Senare under dagen drar det igång igen.

Kalmarsund som lottats in i J-gruppen med bland annat Vöikers, Vimmerby och ett par övriga lag från Småland till största delen. – Det känns bra, känner att vi har ett starkt lag i år och alla är riktigt taggade för premiären, säger FBC:s Jesper Husberg till bloggen med ungefär 12 timmar kvar till matchstart i skrivande stund.

Förra året var Kalmarsund mer av en outsider som många kanske inte räkna med på förhand, men väl i slutspelet hävdade man sig bra och stod för starka insatser. Det här året har man åtminstone i gruppspelet, en annan stämpel som mer av en favorit. – Tror vi kommer hantera det bra, de är inte direkt något vi tänker på, ska bara ut och spela vårt spel som vi gjorde förra året.

Vad i ert spel kommer ni ha utvecklat mest till den här säsongen?

  • Tycker vårt försvarspel har blivit starkare.

I premiären så väntar Hovshaga på bortaplan, ett lag som inte deltog i JAS under fjolåret. – Tror det kommer bli tufft men gör vi det vi ska så ska det inte vara några problem.

Nu när ni kliver in i gruppen, vart ligger fokus och målet med JAS?

  • Tror det kommer bli tufft men gör vi det vi ska så ska det inte vara några problem. Vårt mål är först och främst att ta oss vidare från gruppen och sen tar vi det som det kommer men självklart så strävar vi efter medalj.

Vem kommer bli extra vass den här säsongen?

– Tror Oskar Andersson kommer vara det stora utropstecknet genom säsongen!

25765218995_f577a0e6a5_z

Oskar Andersson blir en viktig pjäs för FBC under kommande säsong. Foto: Jonas Kihlman. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar