JAS-bloggen
Intervjuer

Satsande klubben gör premiär i JAS

Från Boråstrakterna så gör kombinationslaget Fristad/Borås debut i dagens DJ-JAS när man ställs mot Lerum på hemmaplan i E1-gruppen. Gruppen som redan inletts med att Pixbo Wallenstam tog en enkel seger hemma mot Partille.

Laget gör som sagt premiär i dessa sammanhang när man 17.00 tekar igång i Fristadhallen.  Det ska bli väldigt kul att spela premiärmatchen, och särskilt på hemmaplan! Vi har ett nytt lag med flera nya spelare i olika åldrar och det ska bli spännande att äntligen få spela ihop och se hur det går. Tycker det känts bra på träningar med mera så får hoppas det går lika bra på matchen, säger en av lagets mest rutinerade spelare, Moa Gregorsson till bloggen.

Laget på andra sidan är alltså FBC Lerum, ett lag som återfanns i gruppen redan under fjolårssäsongen. – Vad jag vet så är Lerum ett skickligt och energirikt lag med en del starka spelare, bland annat så har det en jätteduktig forward på högerkanten som gjort många poäng i div 1, kommer dock inte ihåg namnet! Hoppas och tror på en jämn match där båda lagen gör starka insatser men hoppas mest på att alla delar i vårt lag funkar och att de också känner att de får bra och tufft motstånd.

Vad tror du på för matchbild?

  • Som sagt, väldigt jämn med mycket kontringar och starkt försvarspel från våran sida. Tror att Lerum mer kommer ha spelet. Jag hoppas dock att vi får in ett tidigt mål och att vi håller jämna steg med dem. Måste tro på vinst!

Utöver JAS så kommer man även under söndagen avverka matcher i D3 samt D1-serierna och det är med andra ord ett späckat spelschema för det grönklädda gänget. – Vi har en väldigt bred trupp med massvis med duktiga spelare som man kan välja mellan. Jag själv tycker det är riktigt kul med mycket matcher, och det tror jag många i laget också känner. Även fast det är ett späckat schema så kommer det bli en kul innebandy dag där det förhoppningsvis är mycket folk på läktaren som stöttar!

Senaste åren så har just Fristad växt fram till en distriktets starkaste föreningar på damsidan där man stått för fina resultat och har ambitioner att fortsätta ta sig uppåt. Mål med JAS, det finns också. – Målet med JAS är nog att det ska gå så bra som möjligt utefter de förutsättningar vi har, då vi startat ett nytt lag. Kul att sammarbeta med Borås IBF och hjälpas åt. Målet är nog också att få med oss en del vinster, möta nya duktiga lag i vår ålder och visa upp att Fristad Goif/Borås IBF också är klubbar som har duktiga juniorsspelare!

Vem avgör dagens match om det blir jämnt?

– I dagens match så tror jag att Jennifer Lundgren och Amanda Aho, som spelat mycket tillsammans under träningar och gjort det väldigt bra, kommer vara väldigt viktiga spelare i speciellt vårt anfallsspel. Tror de kommer avgöra matchen med starka insatser och mål. Tillsist tror jag att försvaret behöver göra bra ifrån sig och där behöver alla spelare vara på topp!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar