JAS-bloggen
Intervjuer

Nykomlingen inledde med uddamålsseger: ”Vinner rättvist”

Ledbergs IF har tidigare uppmärksammats i bloggen, laget från Linköping som har en ung snittålder. Man är inlottad F-gruppen där man kommer ställas mot tufft motstånd flertalet gånger om.

Ikväll var det dags för premiär där laget har laddat upp med massvis av träningstimmar och cuper. – Vi har haft väldigt mycket träningar och matcher inför våran JAS premiär. Bland annat så har vi spelat herr/hj och P00-DM samt några träningsmatcher. Det var lite nervöst i början och vi kände oss lite spända, men efter att vi fick in 1-0 målet så släppte de lite för oss och det gick bättre, säger Ledbergs Isak Badic till bloggen.

Ikväll ställdes man mot Solfjäderstaden, ett lag som kanske inte tillhör lagen som rankas som ett av topplagen i just denna gruppen. -Vi visste att Solfjädern är ett tätt lag med väldigt bra försvarspel som skulle vara svåra att möta. De har många snabba spelare och kunde ställa om fort när vi tappa boll.

Den första perioden blev mållös, men i den andra så gick hemmalaget upp i ledning efter två mål. – Det vi gör bättre är att vi slappnar av mer och börjar skjuta, samt att vi spelar vårt eget spel.

I den tredje startade man dock svagare och Solfjäderstaden kunde både reducera och kvittera inom loppet av ett par minuter. – Det var tufft att få en så dålig start i tredje, men vi skulle bara fortsätta så som vi hade spelat i andra perioden. Då visste vi att de skulle lösa sig.

Och löste sig, det gjorde det. Robert Cheeseman (Galet skönt namn), stod för det avgörande målet halvvägs in i den tredje perioden. – Jag tycker vi vann rättvist mot ett bra Solfjädern. Det kändes ändå som vi hade kontroll på matchen när vi tog ledningen i tredje perioden.

Vad tycker du ni kan ta med er?

  • Tre poäng, bra inställning och en ”go” stämning i laget.

Laget har som bekant ett par nya spelare där ovan nämnde Cheeseman är en av dem, men Badic plussar för en annan istället. – Sebastian Gustafsson, ny från Berg som är väldigt duktig. Alltid positiv och visar väldigt bra inställning i varje match.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar