JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från kvällens HJ-matcher

Älvsjös HJ-lag såg ut att gå mot tre poäng, men Tullinge kunde efter en sen kvittering sno en poäng från gästerna. FBC Uppsala stötte på Hässelby på hemmaplan och trots ett försök till upphämtning i slutet efter reducering så kom man inte närmare än 3-5 förlust. Gävle GIK fortsätter att se starka ut och tog ikväll sin andra raka trea efter seger borta mot Skutskär. Spelarna säger följande efter matcherna!

Hampus Theorin, Älvsjö: Då var det en härlig JAS-fredag igen! Idag stod Tullinge för motståndet, ett väldigt fysiskt lag med snabba spelvändningar som dessutom tagit sex av sex möjliga poäng inför matchen mot oss. I första perioden så var det mycket framåt från båda lagen, men jag tycker att Tullinge var lite mer på tårna första 8-9 minuterna. Vi jobbade tillbaka bollarna och började om med tålamod och tillslut 12:31 så får vi in bollen på en retur från skott bakifrån. Vi kommer in i perioden mer och spelar ett väldigt bra försvarsspel, där vinner första perioden. Andra perioden börjar med bra och fysiskt spel från båda lagen men det dröjde inte länge tills Tullinge gör 1-1 05:45. Därefter fortsätter perioden med många bra lägen för båda lagen och Tullinge vinner andra perioden med 1-0. Likaså som andra perioden så jobbar båda lagen väldigt bra defensivt och offensivt i tredje men med en markeringsmiss så stänker Tullinge in 2-1 målet 04:27. Två minuter senare så åker Tullinge på en utvisning och vi har PP där vi smackar in 2-2 efter lite tålamod i passningarna. Sen hade båda lagen väldigt bra framåt och bakåt hela matchen ut, vi alla behövde börja bli desperata men så blir vi lite för desperata och åker på en 2:a 18:23. Vi jobbar bra med klubba och ben i diamanten och tillslut så slår Tullinge en slarv pass som våran topp hinner få tag i och gör 2-3 19:14. Tullinge fortsätter med sitt PP och plockar målvakten, dem spelar med tålamod och i ett läge kollar vi lite för mycket boll och Tullinge gör 3-3 med 9 sekunder kvar av matchen.

Albin Palm, FBC Uppsala: Vi visste innan matchen att vi var tvungna  att ligga hemåt i banan för att dom gillar att rulla boll och är duktiga på det och hålla dom borta från mitten och att skulle vi försöka att hugga på kontringar. I första halvlek händer det inte så mycket förutom att dom får in en kasse . I andra så är det mycket utvisningar, vi får många med oss så vi har flera powerplay som vi borde förvaltat mycket bättre men vi har för segt bolltempo, vi kommer till några farligheter men inget mål andra slutar perioden slutar 2-1 till Hässelby . I tredje börjar vi med ett powerplay men lyckas inte få in bollen. I sjunde minuten gör Hässelby mål och minuten efter det utökar dom till 4-1 . Och efter 10 minuter spelad åker vi på en 5a vi lyckas hålla tät den utvisningen och tar en timeout för att lugna ner oss och det resulterar att vi får in 4-2 med 3:30 minuter kvar på klockan i 18 minuten får dom in 5-2 och vi drar på oss en utvisning kort därefter men vi sliter på bra i Boxplay och får in 5-3 med 30 sekunder kvar och så slutar denna match .

Victor Gomez, Gävle GIK: Vi kom till matchen med 3 poäng i fösta mot Borlänge och hade en bra känsla inför matchen. Vi började första perioden bra med en ledning med fyra bollar. I andra så förlorade vi lite av vårt fina passningsspel och det blev Hawaii innebandy som Skutskär utnyttjade bra och gör två mål men vi leder ändå matchen med 2-7 inför tredje. I tredje får vi igång spelet igen. Vi började vi skjuta mer och får igång lite passningspel. Vi får in tre mål och känner oss ändå nöjda med en seger med 2-10. Jag vill rikta ett stort utropstecken till formationen med Schröder, Harryson och Wallin som slet på bra idag och till Viktor Vagfalvi som gjorde en bra debut i GGIK tröjan igen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar