JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Rasmussen/Asp: ”Vi slog dom en del gånger förra säsongen”

Ikväll så fortsätter K-gruppen sitt matchspel där Malmhaug KFM står som hemmalag mot FBC Helsingborg. Två lag som förväntas finnas i toppen av gruppen med bland annat stark Höllviken. Nils Rasmussen från Malmhaug och Alfred Asp från Helsingborg säger följande ett par timmar innan match.

Premiärmatchen för er båda. Hur är läget och känslan i truppen?

Nils: Känslan i truppen är mycket bra vi spelade en träningsmatch nu i veckan mot Landskrona en annan motståndare i JAS där vi vann ganska övertygande. Vi har inte tappat så många spelare i och med att vi hade ett väldigt ungt lag förra året och vi har även många talangfulla 00or som vi har fått in denna säsongen. Vi har även fått en ny lagkapten i form av Simon Lindblad som har skapat en bra stämning i gruppen.

Alfred: Har en mycket bra känsla. Det har sett bra ut på träningarna inför och det märks att alla är rejält sugna på att dra igång JAS-säsongen nu.

För många kan detta vara ett möte som man ser som toppmöte. Vilken ”karaktär” ser ni att matchen har?

Nils: Jag håller med om att det är ett toppmöte det är det alltid när vi möter Helsingborg. Båda lagen har väldigt många spelare med starka karaktärer och väldigt skickliga innebandyspelare.

Alfred: Blir säkert ett väldigt tufft möte med två starka lag. Svårt att säga direkt i premiären om det är ett toppmöte men jag tror definitivt att båda lagen kommer att slåss om slutspelsplatserna.

Ni mötte varandra förra året, även om trupperna har en viss ny utformning. Vad förväntar ni av era motståndare?

Nils: Helsingborg har alltid varit ett väldigt bra lag och är ett lag att räkna med i alla serier, men jag tycker vi har väldigt goda chanser att slå dem vi brukar spela väldigt bra mot dem och slog dom en hel del gånger förra säsongen.

Alfred: Blir nog en helt annan match med ganska nya lag. Vi är väl fyra spelare i kvällens trupp som spelade JAS förra året och även Malmhaug har tappat ett par duktiga 97:or. Men jag förväntar mig ett kontringsstarkt Malmhaug som kommer att vara vassa på att utnyttja våra misstag. Det är ett relativt snabbt spelande lag så det gäller för oss att täppa till bakåt och samtidigt hålla ett högt tempo i vårt eget anfallspel. Tror att vi kommer att få rulla en hel del boll och ha tålamod innan målen börjar trilla in.

Är det något lag som ni tycker ska ha favoritskapet i den här matchen?

Nils: Det är väldigt svårt att säga men jag skulle säga att ingen av hos har något favoritskap matchen kan gå hur som helst, det laget med bäst dagsform kommer att vinna matchen.

Alfred: Det kommer garanterat att bli en jämn match med en stor viljekamp. I slutändan tror jag att vi har det största favoritskapet, men det har vi inget emot.

22914447544_cb21afefc2_z

Ett ”nytt” Helsingborg ställs på planen ikväll mot Malmhaug. Foto: Jonas Kihlman. 

//Rasmsu

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar