JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Andersson/Svedman – kombinationslag mot varandra

Imorgon så går damernas E2-grupp igång, den gruppen som innefattar lag från Göteborg samt Varberg. Två kombinationslag ställs mot varandra i första omgången där Sportlife Kungälv/Ale möter Backadalen/Surte. Johanna Andersson från det förstanämnde laget, samt Elsa Svedman från Backadalen/Surte, säger såhär inför premiären.

Premiär i gruppen. Både för er men även även för hela gruppen. Vad tror du om gruppens kvalité i år?

Johanna: Svårt att svara på nu men det finns många bra lag med skickliga innebandy spelare så det kommer nog bli tuffa och roliga matcher.

Elsa: Jag tror det kan bli en riktig bra serie, flera lag man ej mött på länge eller inte alls, t.ex som Sportlife, Lockerud och Hovslätt. Jag tror det kommer bli en tuff och jämn serie, ska bli väldigt roligt att se.

Ni har ett kombinationslag i år. Vad tror du om samarbete och hur kommer det fungera?

Johanna: Hittills har det känts jättebra. Det är många bra spelare från både Ale och SKIBK så det är en bra blandning att bygga vårt JAS lag med. Vi har också två unga och rutinerade tränare som själva har spelat innebandy i höga divisioner.

Elsa: Ja vi har ett samarbete med Surte det är tre utespelare och en målvakt som förstärker vårt lag. Jag tycker att på träningarna ser det väldigt bra ut, nu är det bara att se hur det är på match också.

Matchen i sig. Vad trot du på för matchbild och vad blir viktigt för er del att ha fokus på?

Johanna: Det kommer bli en tuff match med högt tempo. Fokuset ligger på ett hårt försvarsspel, hålla bollen inom laget och bra anfall med snabba avslut.

Elsa: Jag tror att sportlife kommer köra hårt med hög press, vi vet att de har några väldigt bra tjejer. Vi måste behålla lugnet och spela vårt spel så kommer det nog att bli tufft för sportlife också.

Någon speciell spelare i ert lag som man borde kolla lite extra på och varför?

Johanna: Den jag tycker man ska kolla lite extra på är Blenda Nyqvist. Hon är en snabb, duktig och bollskicklig center.

Elsa: Såklart det är svårt att nämna just en eftersom jag tycker att alla i vårt lag är väldigt duktiga. Om man måste säga någon så tycker jag att Emelie Ståhl nr 18 hon är säker back som även kan spela lite överallt, väldigt bra spelförståelse! Men som sagt, all i laget är mycket bra, och utan varandra hade vi aldrig varit det lag vi är idag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar