JAS-bloggen
Sammanfattningar

Senaste från JAS – Galna poängskördar, revanscher och orädda debutanter

En kortare sammanfattning av den senaste veckan. Kommer göras med jämna mellanrum i mån av tid och prioritering. Denna veckan har dock bjudit på en hel del godbitar! DJ-JAS har varit lite "off" med tanke på att DJSM har gått av stapeln under helgen, men på HJ-sidan har det varit bra fart.

Lockerud inledde sin resa för den här säsongen förra onsdagen när man besegrade FBC Aspen med 5-3 och i helgen var det Sävedalen/Göteborg som man slog tillbaka med 9-7. Lagets unga killar har visa framfötterna och Jesper Kroneberg har stått för fem poäng. Kroneberg som är ny från Herrestad tillsammans med Lukas Åkerström och Linus Nestorsson.

I samma grupp så såg jag Vara för första gången i JAS-sammanhang. Man ställdes mot Partille och trots en tuff start, så stod man upp bra, jobbade sig in i matchen och förlorade hedersamt med 3-5. Ett ungt och respektlöst Vara med väldigt många spelare som kan bli intressanta att följa, inte minst Oscar Garyd!

KAIS Mora har inlett med två storsegrar och har 22-3 i målskillnad. Nu har inte motståndet i form av Skutskär och Strömsbro varit de tuffaste och man lär sättas på prov mer framöver. Inte helt oväntat så har Matteus Gavatin stänkt dit flertalet baljor.

Huddinge som inledde svagt, ryckte upp sig och slog med 11-4, ett Torshälla som dock förväntas återfinnas i det nedre skiktet. Oavsett vad så var det nog skönt att få in tre poäng på kontot efter den inledande förlusten, där man dock säkerligen är fullt medvetna om att poängen kommer allt eftersom.

I samma grupp så kunde Salem vinna med hela 14-2 på hemmaplan mot Telge. Stor förgrundsfigur och matchvinnare blev Kevin Haglund, den tidigare Telgespelaren. Hela nio poäng stod han för, fördelat på tre mål och sex assist. Har han sadlat om till passningskung? Även Djurgården smyger med i toppen efter sex inspelade poäng, full pott med andra ord.

14543394_10154121012338655_91444604_n

Den här bilden säger det mesta efter Haglunds poängsuccé mot Telge. 

Lindås som till sist vann sin premiär hade en betydligt tuffare match i fredags, borta mot Warberg. Det förväntade tuffa och jämna toppmötet blev istället en match med av en annan karaktär sett till siffrorna. 2-9 vann Göteborgarna till sist med och Adam Dahlqvist stod för finfina sju poäng.

I samma grupp så förlorade Pixbo lite oväntat mot Zenith/Öckerö med uddamålet. Kombinationslaget som nu stått upp bra, två gånger om mot tufft motstånd. Ska inte underskattas!

Både Pixbo och Warberg fick chans till en snabb revansch under kvällen i afton när man ställdes mot varandra. Pixbo visade mest och blev därmed segrare efter slutresultatet 5-2. Kapten William Lindström gick i bräschen och stod för fyra poäng, med bland annat tre passningspoäng.

Även FBC Linköping står på full pott, men för andra matchen i rad så mönstrade man ett tunt manskap. Endast åtta utespelare i segern mot Trosa Edanö och även om laget är duktigt, så är det frågan om den tunna truppen kan ställa till för laget längre fram under säsongen där även hela truppen återfinns i division 1-spelet också.

Under tisdagskvällen så gick även A-gruppen igång uppe i Norrland. En av årets favoriter, RIG Umeå, tog emot en nykomling, Wibax Patriots. Inte helt oväntat så kunde Umeålaget ta tre säkra poäng via en 10-2 seger där Lukas Sjöblom smällde dit hela sju (!) baljor. Galet facit där!

14550550_10154121012103655_9056069_o

Lukas Sjöblom var STEKHET i tisdagens premiär mot Wibax. Foto: David Rönnblom. 

I samma grupp så väntar snart ett möte mellan Sundsvall och Umeå City, två lag som också kan återfinnas i toppskiktet och slåss om slutspelsplatser.

På DJ-sidan har det varit fullt upp med DJSM-kval och matcherna har därmed varit få. Pixbo som tog sig vidare från DJSM med bland annat segrare mot Partille och Lindome, mötte även Partille i JAS under tisdagskvällen. Partille som mönstrar ett ungt och relativt orutinerat lag fick svårt att stå emot och det blev ”rävarna” som vann med hela 13-1 där Moa Rylander visade fortsatt fin form.

I Värmlandsderbyt så kunde Skoghall på hemmaplan vinna med 4-2 mot Karlstad IBF Ungdom. Ett Karlstad utan Swahn, Dahlström och Flognman bland annat, tjejer som istället återfanns i helgen när laget tog sig vidare i SDF-SM.

Till sist. Vart fan är poängligorna? Fick frågan först, visste inte om jag skulle ta den seriöst. Fått frågan ett par gånger till och det stämmer, poängligorna finns inte kvar. Herregud, hur farligt kan det vara? Förbundet kanske borde överväga att ta bort tabellen och resultaten då med lika gärna. Vissa spelare använder poängligan för att tävla, för att sporra varandra och för att drivas framåt. Låt dom göra det! Annars får någon avgå.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar