Styrkebesked i form av tre poäng: ”Säkert många som underskattar oss”

Zenith/Öckerö har i inledningen av Juniorallsvenskan haft en tuff lottning, där man först ställdes mot Lindås för att sedan under den gångna söndagen ställas mot Pixbo Wallenstam. Mot Lindås hängde man bra med i två perioder innan man fick se sig besegrade i den tredje.

Mot Pixbo dock så kom lagets första seger när man tog emot det rödvitrandiga laget i Hedensskolan idrottshall. Slutresultatet skrevs till jämna 6-5. – Jag tycker att matchen var jämn rakt igenom och kunde gått åt vilket håll som helst men att vi var lite mer effektiva och litade på vårt försvarspel som gjorde att Pixbo inte riktigt fick ut allt av sitt anfallspel, säger Zeniths Albin Jangeborg till bloggen.

Zenith deltog förra året i enbart föreningens namn, men har alltså i år ett samarbete med Öckerö som i de två första omgångarna gett positiva resultat. – Jag känner bara positivitet i samarbetet med Öckerö, alla killar i laget kommer bra överens och det känns som vi redan nu har en bra lagkänsla som vi kan bygga vidare på. Jag tycker det har gett oss energi överlag.

Förra året så hade Zenith det väldigt tufft och fick slåss i botten av tabellen, ett resultat som kan ha gjort att årets motståndare underskattar laget lite. – Det är säkert många som underskattar oss på grund av förra årets resultat , men vi har glömt förra säsongen och ser positiva bilder framför oss inför alla kommande matcher och utmaningar.

För Jangeborg själv så blev det tre poäng, vilket gör att han står på fyra totalt efter de två första omgångarna. – Det är självklart alltid kul att göra poäng och från en individuell synvinkel hjälpa laget. Men det som är viktigast är såklart att laget gör en bra insats och att vi vinner matcher.

Redan i den andra perioden kunde dock Zenith/Öckerö ha tagit stora kliv mot en bekvämare ledning när man fick chansen att spela powerplay i fem minuter. Där blev man istället nollade och det var Pixbo som stod för det enda målet under de minuterna.  Det finns mycket att förbättra. Bland annat ta rätt skott lägen och bolltempot måste bli bättre.